video s-a aşternut zăpada în munții făgăraș - temperaturi scăzute, umezeală și vânt

Un strat consistent de zăpadă s-a așternut în partea superioară a Masivului Făgăraș. Temperaturile sunt foarte scăzute, este umezeală și vânt.

Pentru o drumeție în siguranță, salvamontiștii din Argeș recomandă purtarea unor bocanci care să ofere aderență, protecție la glezne și confort termic.

„În același timp purtați haine adecvate pentru sezonul de iarnă, care să vă protejeze atât de frig cât și de precipitații sau vânt, colțari, lanternă frontală cu baterii de rezervă, bețe de trekking. Aveți în permanență un telefon încărcat pentru a putea cere sprijinul salvatorilor montani. Având în vedere temperaturile atât de scăzute, luați în rucsac o căciulă și o pereche de mânuși, un tricou de schimb, dar și ochelari de soare/schi cu factor de protecție UV pentru a vă proteja ochii. Aveți în vedere că la munte vremea este schimbătoare, condițiile meteo se pot modifica radical într-un interval foarte scurt de timp, iar pe măsură ce urcați la altitudine temperatura scade considerabil”, spun salvamontiștii.

Aceștia recopmandă planificarea drumeției în așa fel încât să există o marjă față de timpul normal de parcurgere, ținând cont de faptul că perioada de lumină s-a redus considerabil și deplasarea în condiții de vreme rece este mult mai greoaie.

Salvamont Argeș: „Pe munte, în condiții de zăpadă și frig, hidratarea este foarte importantă, deci vă recomandăm să luați la dumneavoastră lichide, de preferat calde, pe care le puteți transporta în termos, nu recomnadăm băuturile carbogazoase sau alcoolice”.

[fvplayer id=”314″]

Ultima oră

Comentariul meu