explicațiile primăriei referitor la lipsa coșurilor de gunoi de pe semaforului - „au fost furate”

Una dintre cele mai circulate străzi din municipiul Sibiu duce lipsă de coșuri de gunoi. Pe strada Semaforului din cartierul Vasile Aaron nu există niciun tomberon stradal, nici măcar în zona pieței agroalimentare sau în stațiile de autobuz. Primăria vine cu explicații și spune că „au fost furate la sfârșitul lunii octombrie” și urmează să fie cumpărate altele noi.

O cititoare a reclamat, pe adresa redacției, că pe strada Semaforului din oraș nu există coșuri de gunoi. Ora de Sibiu a luat la pas strada și, într-adevăr, cele spuse de cititoare se confirmă.

Reprezentanții Primăriei Sibiu spun că recipientele pentru gunoi sunt inexistente fiindcă toate cele șapte amplasate în zonă au fost furate, însă urmează să fie cumpărate altele noi și înlocuite.

„Cele 7 coșuri de gunoi de pe strada Semaforului au fost furate la sfârșitul lunii octombrie, din acestea recuperându-se doar 2 bucăți. Serviciul management salubrizare și protecția mediului a transmis o plângere penală la Inspectoratul Județean de Poliție pentru identificarea persoanei care le-a furat și recuperarea prejudiciului. Pentru înlocuirea coșurilor furate, serviciul public menționat a demarat achiziția de noi recipiente pentru gunoiul stradal”, spune Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

CITIȚI AICI: Strada din Sibiu fără coșuri de gunoi 

În ceea ce privește coșurile pentru colectarea dejecțiilor animalelor de companie, Serviciul Salubrizare a achiziționat 40 de coșuri noi pentru a le amplasa în mai multe zone din oraș, printre care și în cartierul Vasile Aaron, inclusiv pe strada Semaforului, explică primăria.

„Referitor la curățarea străzilor și trotuarelor de frunze, toate arterele principale și străzile secundare din Sibiu sunt incluse în programul de măturat, prin contractul încheiat de Primăria Sibiu pentru salubrizarea domeniului public”, spune Gligore.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Sa vedeți ce mizerie este pe străzile Valea Frumoasei,Oașa,Oncești(str.Semaforului este mai curată).Am sunat de nenumărate ori la serviciul Salubritate de la Primăria Sibiu să vină să facă controale căci lucrători nu își fac treaba.O să ajungem sa ne invadeze șobolanii.Să veniți sa vedeți străzile adiacente str.Semaforului cum arată!Să auzim de bine!