bradul controversat de la sibiu - „e strâmb”, „de ce nu e natural” sau „puneți măști în el să ne apere de covid”

Bradul din Piața Mare a Sibiului stârnește controverse. Dacă în anul 2019, atunci când a fost achiziționat, era extrem de apreciat de sibieni și turiști, anul acesta oamenii nu mai sunt atât de mulțumiți de el. „E strâmb”, „De ce nu e natural”, „După ramuri se ascund fiarele” sau „Puneți măști de protecție în el”, au spus, la unison, vocile critice ale internetului. Pomul de iarnă este înalt cât un bloc de zece etaje, fiind îmbogățit cu mii de ornamente luminoase și globulețe. Este artificial, de culoare verde, și seamănă mult cu un brad natural, anii trecuți fiind una dintre principalele atracții din centrul orașului în perioada sărbătorilor.

Bradul a fost montat, la începutul săptămânii, în Piața Mare a Sibiului. Deși în trecut le-a adus bucurie sibienilor, anul acesta oamenii sunt extrem de supărați. Nemulțumirea vine, în principal, din cauză că pomul este unul artificial. Achiziționat în anul 2019, bradul înalt cât un bloc de zece etaje, l-a înlocuit pe cel donat municipalității în 2018 de o firmă sibiană. Nici acela n-a fost pe gustul multora.

bradul controversat de la sibiu - „e strâmb”, „de ce nu e natural” sau „puneți măști în el să ne apere de covid”
Bradul din 2018 vs. bradul actual

Mulți sibieni și-au spus părerea pe Facebook, criticând dur decizia municipalității de a monta același brad artificial în centrul orașului. 

„Pe mine mă duce cu gândul la sârma ghimpată de la granița cu Polonia”, a spus un sibian. „Ăsta e singurul brad de anul acesta?”, a întrebat o persoană. „Care brad? Sârma aceea verde este brad??? Aha! Am înțeles! Să ne rugăm să nu ningă, plouă, că ne ruginește bradul”, a spus altcineva. „Brad de Crăciun? Monstrul ăla voi îl numiți brad de Crăciun?”, a fost reacția altei persoane. „Au uitat să pună masca pe brad să nu împrăștie covid”, a spus altă persoană. 

Și criticile au continuat. Au fost și câțiva însă care au salutat decizia primăriei de a alege, și în acest an, un brad artificial. 

MAI MULTE IMAGINI CU BRADUL DE CRĂCIUN DIN PIAȚA MARE, AICI

Dezbatere: E strâmb sau nu bradul?

Sibienii au mai dezbătut un alt subiect pe Facebook: Este strâmb bradul din Piața Mare? Aceștia au accesat site-ul Primăriei Sibiu și au privit imaginile de pe camerele de supraveghere.

bradul controversat de la sibiu - „e strâmb”, „de ce nu e natural” sau „puneți măști în el să ne apere de covid”
Sursa: captură sibiu.ro

Din imagini reiese faptul că bradul ar fi strâmb. În realitate, nu există nicio problemă. Lentila camerelor web instalate de primărie are un unghi larg, pentru a capta o imagine cât mai cuprinzătoare. Din acest motiv, apar distorsiuni, marginile imaginii find curbate. Același detaliu poate fi observat și la clădiri, dar în fapt nici ele, și nici bradul, nu sunt strâmbe. 

Ultima oră

Comentariul meu