controale de amploare la boița - patronul unui depozit de lemne, amendat de două ori
FOTO arhivă

Scutul Pădurii a efectuat, pe parcursul a trei zile, controale de amploare la Boița. Administratorul unui depozit de lemne a fost amendat de două ori pentru că între stocurile faptice și cele scriptice existau diferențe.

„În perioada 10 – 12 noiembrie, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice, însoțiți de reprezentanți din cadrul Gărzii Forestiere Brașov, au desfășurat o acțiune pe linia prelucrării, depozitării și comercializării materialului lemnos, ocazie cu care s-au efectuat verificări specifice la depozitul de material lemnos al unei societăți de pe raza localității Boița. Urmare a măsurătorilor efectuate, între stocurile faptice și cele scriptice s-a constatat o diferență totală de 38,31 mc lemn rotund fag”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Pentru neregulile constatate, societatea comercială a fost sancționată contravențional în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010, fiind aplicate două sancțiuni contravenționale în valoare de 11.000 lei.

De asemenea, s-a dispus confiscarea valorică a cantității de 33,74 mc lemn rotund specia fag în valoare de 4.453,05 lei, respectiv confiscarea faptică a cantității de 4,57 mc lemn rotund diverse specii, în valoare de 1.600 lei, care a fost predată reprezentanților Ocolului Silvic Sibiu pentru valorificare conform legii.

Ultima oră

Comentariul meu