dezvăluri din timpul mandatului lui orban: „iohannis mi-a cerut să-l dau afară pe raed arafat”
Foto Arhivă

Ludovic Orban, fostul lider al PNL face dezvăluiri din timpul mandatului său ca premier. Acesta spune că președintele Klaus Iohannis i-ar fi cerut atunci să-l demită pe șeful DSU, Raed Arafat.

 

Orban a spus că președintele Iohannis i-a cerut schimbarea lui Arafat.

„Am luat în calcul, mi s-a cerut. Mai mulți mi-au cerut schimbarea lui Arafat. Da, și Iohannis mi-a cerut schimbarea lui Arafat. Demiterea era atributul premierului.

M-am opus pentru că știu cum functionează sistemul de urgente în România.

Și stiam la data respectiva ca daca l-as fi schimbat pe Arafat și mi-ar fi apărut o situație de urgență, sistemul nu ar fi funcționat.

Sistemul e construit în așa fel încât depinde de Arafat. Reconstrucția sistemului fără Arafat ar fi durat 4-6 luni de zile”, a declarat Orban.

”Dacă un singur om moare într-o situație de urgență, datorită unei intervenții întârziate a IGSU, va fi răspunderea mea personală. O astfel de decizie nu poți s-o iei într-un guvern interimar.

Dacă îl demiteam pe Arafat și ne prindea pandemia fără el, ar fi fost foarte complicată repunerea în funcțiune și capacitatea de a avea reacție rapidă a întregului sistem.

Numai pentru că s-a auzit că se dorește schimbarea lui Arafat, m-am trezit cu o listă cu mii de semnături de susținere a lui Arafat în 48 de ore de când s-a auzit prima dată.

Dacă nu erau unitățile de primiri urgențe așa cum au fost puse la punct de Arafat, noi am fi făcut față cu mult mai mare greutate. Deși am crescut constant numărul de paturi la ATI pentru a crește capacitatea de tratare pentru bolnavii covid fără să afectăm foarte mult celelalte cazuri non-covid, unitățile de primiri urgențe au fost locul unde pacienții au beneficiat de tratament și oxigen până li s-a găsit un loc la ATI.

A existat o discuție în care a fost un soi de acord, nu neapărat o cerere. Da, un acord între mine și Iohannis ca să fie schimbat Arafat. Nu am avut nicio discutie cu nimeni din PSD”, a mai spus Orban.

Orban a declarat că tot ceea ce s-a întâmplat în România după alegerile din 6 decembrie se datorează dorinței lui Iohannis de a fi premier după finalizarea mandatului de la Cotroceni.

„Klaus Iohannis este autorul moral a tot ceea ce s-a întâmplat în România după data de 1 iunie, de când și-a anunțat Cîțu candidatura. Cîțu nu ar fi candidat dacă nu i-ar fi cerut Iohannis. Eu am avut o întelegere cu Florin Cîțu pe care a încalcat-o”, a spus Orban.

 

Orban anunță că e gata să-și facă partid
Fostul președinte al PNL Ludovic Orban a declarat vineri, 12 noiembrie, că este gata să pornească o nouă construcție poltică, după ce Biroul Național al formațiunii a votat pentru excluderea sa din PNL.

Ludovic Orban a lansat un atac grav la adresa lui Klaus Iohannis și a lui Florin Cîțu, despre care spune că au făcut „praf” coaliția de guvernare.

„Această gașcă demolatoare pilotată din ce în ce mai vizibil de Klaus Iohannis e cea care a făcut praf PNL, a făcut praf democrația, drepturile și liberatățile membrilor PNL care au fost împiedicați să-și excercite liber dreptul de vot. A făcut praf coaliția de guvernare și iată și-a desăvâșit dorința de a distruge dorința de guvernare liberală prin aducerea PSD.

Klaus Iohannis ar trebui să-și ceară scuze pentru cei 6 milioane și jumătate de români față de care și-a bătut joc. Aici nu e o întâmplare ce s-a întâmplat. Iohannis a intervenit în mod nedemocratic pentru a mă schimba din funcția de președinte al PNL pentru că eu nu aș fi acceptat niciodată o înțelegere cu PSD. Aici avem de a face cu premeditare și de ce nu, trădare. Trădarea cetățenilor români, înșelarea speranților și așteptările oamenilor care au crezut în Iohannis și PNL. Astăzi, spre deosebire de mine, care sunt complet disculpat prin această decizie, Iohannis și cu slugile lui din conducerea PNL, după ce au promis că vor scăpa România de PSD, aduc PSD-ul la putere”, a afirmat Ludovic Orbn.

Ultima oră

Comentariul meu