video - a început asfaltarea drumului peste munți care leagă sibiul de argeș - este alternativa pentru a evita aglomerația de pe valea oltului
Sursă foto: Captură video/ Facebook Constantin Rădulescu

Drumul Judeţean 703H, fostul Drum Naţional 7D, care leagă Sibiul prin munți de Arges, a început să fie asfaltat, anunță  Consiliul Județean Vâlcea. 

Reprezentanţii forului judeţean vâlcean au precizat că asfaltarea se face deocamdată pe o porţiune de trei kilometri, în satul Spinu din comuna Perişani, unde drumul este într-o stare avansată de degradare.[fvplayer id=”299″]

“Sunt foarte bucuros că, la numai două luni de când am preluat DN 7D, turnăm primii 3 kilometri de asfalt pe acest drum de pământ. Facem astfel primii paşi concreţi pentru intrarea în normalitate, aş spune eu, fiindcă este nedrept pentru oamenii locului şi pentru cei care tranzitează această superbă zonă ca, în secolul 21, să folosească un drum aflat mult sub standardele vremii”, a declarat preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Rădulescu a menţionat că pentru modernizarea acestui drum, redevenit de interes judeţean după ce aproape 20 de ani s-a aflat în administrarea Drumurilor Naţionale, a fost depus şi un proiect în cadrul Programului Naţional de Investiţii “Anghel Saligny”, în toată perioada cât a fost drum naţional fiind asfaltaţi doar şase din cei peste 31 de kilometri cât măsoară.

“Ne dorim să modernizăm acest drum pe întreaga lungime de 31,3 kilometri. Deoarece costurile pentru realizarea lucrărilor se ridică la aproximativ 1.200 miliarde de lei vechi, bani pe care Consiliul Judeţean nu îi poate aloca, am depus, în cadrul Programului Naţional de Investiţii “Anghel Saligny”, un proiect în vederea obţinerii finanţării. Până se hotărăsc ei însă, noi vom face ce putem pe banii noştri”, a adăugat preşedintele CJ Vâlcea.

DN 7D porneşte din DN7 (Câinenii Mici), traversează patru comune din nordul judeţului Vâlcea – Câineni, Boişoara, Titeşti şi Perişani – şi continuă în Argeş cu un drum judeţean. Este traseul cel mai scurt între judeţele Argeş şi Sibiu şi, totodată, o alternativă la DN 7, ocolind atât Valea Oltului, cât şi Dealul Negru, zone foarte aglomerate şi care se blochează des din cauza accidentelor rutiere.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Sa înțeleg ca le trebuie 120 milioane lei noi adica vreo 30mil euro? Doar atât? In 30 de ani puneau 1 mil si era gata demult