VIDEO: Teodor Birț, despre modernizarea piețelor din Sibiu - „A fost lansat un concurs de soluții”

Teodor Birț, directorul Piețe SA Sibiu, a fost primul invitat la „Podcastu’ lui Pope”, unde a vorbit deschis despre viață, carieră și, implicit, despre activitatea sa. Acesta a spus că își dorește ca piețele din oraș să fie modernizate și să-și schimbe complet fața, iar în acest sens a fost lansat un concurs de soluții.

[fvplayer id=”288″]Cele mai importante piețe ale Sibiului, piața Cibin și piața Rahovei, vor avea fețe noi. A spus-o și primarul Astrid Fodor, în 2020, în cadrul unui interviu pentru Ora de Sibiu, dar și Teodor Birț, directorul Piețe SA, la „Podcastu’ lui Pope”. Acesta a mărturisit că există un concurs de soluții în acest sens.

„Mi-aș dori foarte mult să reușească Primăria Sibiu, condusă de doamna primar, să înceapă modernizarea piețelor, pentru că ar însemna foarte mult pentru sibieni și pentru mine ca să avem o piață modernă în Sibiu. Am înțeles că este organizat un concurs de către Ordinul Arhitecților pentru soluții, știu cam ce s-ar dori acolo, evident că știu de unde s-a plecat în discuții. S-a lansat acest concurs și este în desfășurare pentru soluții, pentru că trebuie găsită cea mai bună soluție. Piața trebuie să funcționeze, nu e destul s-o faci și apoi să te uiți la ea goală. Mi-aș dori foarte mult să avem o piață modernă, dacă s-ar putea toate să fie modernizate ar fi ideal, dar este destul de greu. Din experiența pe care o am, sunt multe lucruri de pus la punct până să o începi. Dacă te-ai apucat de ea, nu sunt multe de făcut. Până reușești să asiguri finanțare, să găsești forma potrivită”, a spus Birț. 

În ceea ce privește colaborarea cu primarul Astrid Fodor, Teodor Birț a menționat că este una foarte bună. „Foarte bine (n.red.: colaborez cu actualul primar). Am avut șansa de a lucra în perioada în care era viceprimar și trecerea a fost lină”, a precizat acesta.  

„Podcastu’ lui Pope” este produs de Ora de Sibiu, fiind un proiect video realizat în premieră de către o publicație locală din județul Sibiu. Vorbim de interviuri, realizate altfel decât clasicele dialoguri din ultimii ani. Discuțiile dintre Dragoș Popescu și invitații acestuia se axează pe povești de viață, carieră și altfel de subiecte în afară de eternele interviuri din Sibiul ultimilor 10-15 ani.

YouTube video

Mai sus puteți urmări integral episodul pilot din „Podcastu’ lui Pope”.

Ultima oră

Comentariul meu