VIDEO: Stadionul Municipal Sibiu, la standarde înalte - Birț: „Va putea găzdui meciuri importante, ale Echipei Naționale, dar și concerte”
foto Arhivă

Stadionul Municipal Sibiu va putea găzdui meciuri importante odată ce lucrările de modernizare vor ajunge la final. Teodor Birț, fostul președinte al FC Hermannstadt, actual conducător al Inter Sibiu, a spus la „Podcastu’ lui Pope” că aici ar putea disputa meciuri și echipa națională și, totodată, vor putea fi organizate chiar și evenimente de mare anvergură, cum sunt concertele. Bijuteria Sibiului, în valoare de 24 de milioane de euro, va avea o capacitate de peste 12.000 de locuri, o sală de atletism și una de box.

[fvplayer id=”287″]

Teodor Birț, președintele Inter Sibiu, spune că Sibiul avea nevoie de un stadion la standarde înalte. „Bijuteria” județului prinde contur pe zi ce trece, iar când vor fi gata lucrările, aici ar putea fi disputate meciuri importante. Mai mult, pe arenă se vor putea organiza evenimente de mare anvergură, de tipul concertelor.

„Am încercat să fac lobby pentru un stadion, aveam nevoie de un stadion unde să joace echipa de atunci, iar pe de altă parte, am considerat că Sibiul merită un stadion de un anumit standard. În Sibiu fotbalul a lipsit, sportul a lipsit. Baschetul oferă satisfacție, dar la un nivel mult mai redus. Datorită relațiilor mele de prietenie cu cei din conducerea Federației Române de Fotbal am adus la Sibiu consultanță, atât de la Federație, cât și de la UEFA, cu care s-a discutat proiectul și s-a ajuns la acest proiect de stadion de categoria a patra, care poate găzdui competiții internaționale. Sunt convins că Sibiul va avea meciuri importante, cât de curând, doar să fie gata stadionul. Va juca echipa națională aici, meciuri importante”, a dezvăluit Teodor Birț.

„Podcastu’ lui Pope” este produs de Ora de Sibiu, fiind un proiect video realizat în premieră de către o publicație locală din județul Sibiu. Vorbim de interviuri, realizate altfel decât clasicele dialoguri din ultimii ani. Discuțiile dintre Dragoș Popescu și invitații acestuia se axează pe povești de viață, carieră și altfel de subiecte în afară de eternele interviuri din Sibiul ultimilor 10-15 ani.

YouTube video

Mai sus puteți urmări integral episodul pilot din „Podcastu’ lui Pope”.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

Publică

  1. Stadion de 24 mil de euro si pancarta noului spital județean care a fost instalată acum vreo 3 ani pe noua locatie, stă să cadă. Ce ne trebuie noua spitale, stadioane din bani publici mergi la meci si iesi sănătos … dă-le oamenilor pâine si circ si i-ai castigat!

  2. Ce meciuri de mare anvergură poate sustine România, o națională de murături la Sibiu ? Fotbalul moare pe lună ce trece și a murit sportul în general . Sibiul nu poate susține nici el o echipă decentă la nivel de liga întâi ! Stadionul nu trebuia să fie mai mare de 6 mii de locuri, înghite bani de pomană !