florin cîțu: "este inadmisibil ca persoanele nevaccinate să se testeze cu bani de la buget"

Florin Cîțu: „Este inadmisibil ca persoanele nevaccinate să se testeze cu bani de la buget”.

Liderul PNL precizează că negocierile cu PSD vor fi reluate sâmbătă, după ce Alexandru Rafila (PSD) şi Nelu Tătaru (PNL) păreau că s-au înţeles cu privire la testarea timp de 60 de zile.

Cei care nu s-au vaccinat trebuie să se testeze, dar nu te bani de la buget. PNL nu este de acord, ca principiu, ca cei care nu se vaccinează să fie testaţi pe costurile celorlalţi cetăţei care sunt vaccinaţi. Mi se pare inadmisibil”, spune Florin Cîţu.

El aminteşte că vaccinarea este gratuită şi la dispoziţia oricui doreşte să facă acest lucru.

De asemenea, liderul PNL spune că negocierile cu PSD vor fi reluate sâmbătă pentru a discuta depre subiectele unde nu există consens.

Un asemenea subiect pare să fie şi vaccinarea pe banii statului timp de 60 de zile, subiect pe care, joi, Alexandru Rafila (PSD) şi Nelu Tîtaru (PNL) păreau că s-au înţeles.

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

  1. Jurnalistul și producătorul TV Paul Gabriel Andrei propune ca și persoanele vaccinate să-și plătească singuri vaccinurile, dacă cei nevaccinați ar trebui să-și plătească testele.
    Mai mult, el cere ca și „stimulentele” oferite de stat pentru vaccinare să fie decontate tot din contul persoanelor vaccinate.
    „Oamenii de nimic care au fost în stare să folosească fraza “nevaccinații să-și plătească singuri spitalizarea” se întorc. Ca pe ecrane, Omul-de-Nimic se întoarce!
    “Nevaccinații să se testeze pe banii lor, de ce să plătesc eu pentru asta?” Eu mă întreb dacă cel care zice asta e doar propagandist sau chiar crede în dreptatea acestei mizerii.
    Adică vaccinurile sunt plătite cu miliarde de euro doar din buzunarul acelora care le acceptă sau și ceilalți nevaccinați contribuie la treaba asta? Că din ce am auzit unele vaccinuri ajung și la 20 de euro, astea “gratis” de care se face vorbire.
    Păi hai să facem deal-ul corect, nu? Să decidă guvernul ca testele să fie suportate din buzunarul fiecărui nevaccinat, ok, dar cele aproximativ 2 miliarde de euro plătite sau care urmează a fi plătite pentru cele 120 de milioane de doze să fie suportate exclusiv din buzunarul celor 37% imunizați. E fair? Eu zic că da.

    1. Vaccinații plătesc oricum enorm pe fiecare zi de spitalizare a nevaccinatilor. Dacă ai vaccin care îți asigura o trecere ușoară prin boala, fără a ajunge la ATI , și îl refuzi, normal ar fi ca cheltuielile cu spitalizarea sa la plătești tu însuți, tu nevaccinatul. Nu e corect ca toată tara sa plătească , ca sistemul medical sa se blocheze, ca oamenii cu alte boli sa nu mai poată ajunge la spital, toate acestea fiindcă asa ai avut tu chef, sa nu te vaccinezi.(Ca o comparatie ca sa înțelegeți : Și la asigurările la mașină, nu ești despăgubit în orice situstie. Dacă tu, ca asigurat ai favorizat producerea accidentului, asigurătorul nu te despăgubește, îți plătești reparațiile din buzunarul tău. Tot asa ar fi normal și la cei care fac Covid, însă au ales sa nu se vaccineze, sa își plătească ei din propriul buzunar toate cheltuielile în urma îmbolnăvirii cu Covid.)

      1. Bai boule, daca vrei sa faci terapii genetice, te poti injecta cat vrei ca nu te opreste nimeni. Dar sa te injectezi pe banii tai, jigodie, nu pe banii mei! Eu pentru asta contribui la bugetul de stat? Pentru asta platesc eu taxe si asigurari de sanatate? Sa cumpere Matu-Catu injectii de terapii genetice si sa le dea „gratis” imbecililor ca tine? Sau poate tu nu esti din categoria idiotilor utili, esti cu treaba, cu ordin pe unitate, securica? Ai naibii nenorociti ce sunteti cu proaganda vostra ticaloasa cu tot!