sesizarea unei mămici din sibiu - „aglomerație la grădinița din ștrand. o umilință pentru părinți”

O femeie din Sibiu, al cărui copil este înscris la Grădinița cu Program Prelungit de pe strada Hațegului, acuză conducerea unității de învățământ că nu ar fi luat măsuri pentru a evita aglomerațiile la ieșirea preșcolarilor din școală după terminarea orelor de curs. Aceasta spune că programul nu este unul eșalonat, astfel încât grupele să iasă pe rând din grădiniță. Directorul Școlii Gimnaziale nr. 1 din municipiu spune că există un astfel de program, iar părinții ar trebui să țină cont de el. În plus, a fost pusă la dispoziție încă o cale de acces pentru a evita aglomerația.

Luni, preșcolarii grădiniței de pe strada Hațegului s-au întors în bănci. Atunci când orele s-au terminat, părinții s-au îmbulzit la poartă pentru a-și aștepta copiii. O mămică din Sibiu, care are copilul înscris aici, spune că s-a format o coadă în fața grădiniței din cauza că nu mai există niciun program eșalonat pentru fiecare grupă în parte.

„În cadrul Grădiniței cu Program Prelungit, care aparține de Școala Gimnazială nr. 1 Sibiu, situată în cartier Ștrand, strada Hațegului, mun. Sibiu, nu se respectă normele de prevenție ale bolii SARS-COV-2, având în vedere că toți copiii din grădiniță au aceeași oră de plecare, 16.30, și aceeași ieșire (o singură poartă), rezultând o aglomerație de părinți – 125 părinți și 125 de copii într-un interval de timp lung cauzat de lipsa personalului la îmbrăcarea copiilor (o îngrijitoare sau maxim două). Menționez că domnul director, fără consultarea părinților, a modificat programul, dintr-un program eșalonat, care anterior începea de la ora 15.30/16.00 la un program restrâns de preluare a copiilor, doar după ora 16.30, toți părinții luându-și copiii în intervalul orar 16.30-17.00. Și în afara contextului pandemiei asemenea imagine și asemenea tratament reprezintă o rușine și o umilință la adresa părinților care conform legii învățământului reprezintă parteneri în procesul de educație”, spune Anca Sarghie, femeia care a făcut sesizarea.

Mămica spune că a făcut o sesizare și la Inspectoratul Școlar Județean Sibiu.

Contactat de Ora de Sibiu, directorul Școlii Gimnaziale 1 din Sibiu spune că există un program eșalonat, astfel încât fiecare grupă să părăsească grădinița la ore diferite.

„Ieri (n.red.: luni), fiind o atmosferă mai încărcată și după o perioadă mai lungă de vacanță, părinții s-au îngrămădit toți la aceeași oră să preia copiii. Urmează să facem cercetări pentru a găsi cea mai bună variantă. (…) La fiecare zece minute iese câte o grupă. Într-o oră trebuie să predăm toate cele șase grupe. Părinții trebuie să respecte programul grupelor pentru a-și prelua copiii. Este adevărat, aceste perioadă de întrerupere ne creează tot felul de stresuri, dorințe de a ajunge cât mai rapid acasă… De obicei, copiii ies și își așteaptă părinții. Astăzi le-am pus la dispoziție încă o cale de acces, iar de aici înainte două grupe vor ieși pe altă parte”, spune Claudiu Candiu, directorul Școlii Gimnaziale nr. 1.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Săraca mămică , o fi vreuna vaccinată cu Pfizer, inclusiv doza booster și cu trei măști FP3 pe fata.

  2. Neaparat mamicile trebuie sa fie primele la poarta aia, sa preia progenitura si daca se poate, toate sa incapa in cadrul portii cu latime de 1 metru (ar fi poate posibil daca ar mai da pe la o sala de sport ceva), ca sa vada copchilul cand iasa zambind pe usa institutiei de invatamant „superior”… si doamne fereste sa le spuna cineva ceva mamicilor respective ca, in grup organizat, toate aceste „duoamne” iau foc. Toti si toate au drepturi dar nimeni nu are obligatii!