Noua stradă Podului: o rută de transport public optimizată, piste pentru biciclete și o infrastructură modernizată VIDEO

Noua stradă Podului este acum o rută de transport public optimizată. Dacă înainte de lucrări autobuzele care ajungeau în zona industrială est traversau un tronson de aproximativ 2 km de carosabil pavat cu plăci de beton, acum întreaga stradă, de la podul peste Cibin și până la ieșirea în DJ 106 este asfaltată.

“Lucrările de modernizare a străzii Podului s-au finalizat. Demarată în martie 2020, această lucrare a fost cea mai amplă investiție într-un stradă din Sibiu în ultimii ani, pe de o parte datorită lungimii acestei artere de 3,6 km, iar pe de altă parte datorită amplorii lucrărilor. Am optimizat strada pentru mobilitatea smart, atât ca rută de transport public, cât și pentru deplasarea cu bicicleta, trotuarele sunt acum corespunzătoare pentru deplasarea pietonală, iar rețelele de apă, canalizare pluvială și iluminat public au fost și acestea modernizate.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Noua stradă Podului: o rută de transport public optimizată, piste pentru biciclete și o infrastructură modernizată VIDEO

 

Mobilitate smart, pe bicicletă. Chiar dacă lățimea străzii este mică pe unele porțiuni, prin diverse soluții și reconfigurări, Primăria Sibiu a reușit să amenajeze 3,6 km de pistă pentru biciclete, în dublu sens. În toate porțiunile în care lățimea străzii a permis, pistele sunt separate de calea pietonală și de calea auto prin borduri sau elemente separatoare.

Iluminat public eco-eficient. Pe stradă s-au instalat 146 de stâlpi de iluminat noi, dotați cu corpuri de iluminat cu LED, controlate prin-un sistem inteligent de gestiune de la distanță.

Carosabilul și trotuarele au fost modernizate pentru a încuraja deplasarea pietonală. De asemenea, au fost create 213 locuri de parcare cu dale înierbate pe aliniamentele stradale, acolo unde spațiul a permis, chiar dacă aceasta este o zonă de case, unde cetățenii au posibilitatea să își parcheze autovehiculele în curți.

Spațiile verzi în suprafață de 12.500 mp au fost însămânțate cu iarbă, care va ieși în primăvară.

Noua stradă Podului: o rută de transport public optimizată, piste pentru biciclete și o infrastructură modernizată VIDEO

Rețeaua de apă pe această stradă  a fost modernizată în 2019-2020 de către SC Apă Canal SA. De asemenea, canalizarea pluvială a fost reabilitată în aceeași perioadă cu fonduri obținute de Primăria Sibiu prin programul PNDL. Dacă înainte apa de ploaie era evacuată prin rigolele de lângă trotuar, acum apa este colectată de o canalizare modernă.

În subteran s-a creat și canalizația metropolitană în care vor fi coborâte cablurile suspendate pe stâlpi de către firmele care dețin rețelele de fibră optică (telecomunicații).

Valoarea însumată a investițiilor pentru modernizarea acestei străzi se ridică la 30,9 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată prin fonduri europene (Programul Operațional Regional – Axa 4), prin programul PNDL și din bugetul local.

video
play-sharp-fill

Noua stradă Podului: o rută de transport public optimizată, piste pentru biciclete și o infrastructură modernizată VIDEONoua stradă Podului: o rută de transport public optimizată, piste pentru biciclete și o infrastructură modernizată VIDEO Noua stradă Podului: o rută de transport public optimizată, piste pentru biciclete și o infrastructură modernizată VIDEO

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

Publică

  1. Pe strada Ioan Albabei și Moga au abandonat lucrările .nu s-au marcat parcările, semne rutiere, tamponări sunt.in spațiile verzi au pus balastru in acte sa menționat pămînt agricol.sau făcut sesizări primăriei Sibiu cu răspunsuri de pe net precum colindele………sa dat Nr tel de contact sa solicitat prezența unui reprezentant al primăriei la fata locului credeți că a venit sau sunat cineva?oare sa făcut recepția lucrărilor?

  2. Super, dar strazile unde sunt case de ani de zile si nu beneficiaza de stalpi de iluminat ce aveti de gand sa faceti. Aici ati pus stalpi si in camp, felicitari. Suntem in secolul 21, locuim in oras si nu avem iluminat public, s-a facut doar pe jumatate de strada anul acesta pe stalpi pusi de noi si mai trebuia doar 3 stalpi si in capatul strazii locuieste si o stimabila doamna invatatoare si tot in Gusterita stam si suntem 100% romani, geto-daci adevarati, vreo 25 de familii. De asemenea strazile sunt ocupate de masini pentru dezasamblare cu ateliere fara autorizatii de mediu si nu verifica nimeni. Au ocupat abuziv strazile si nu te poti atinge de ei, si-au parcat cate 10-12 masini pe strada …… exista o lege ca nu ai voie sa depozitezi masini, de ce nu se aplica d-na primar, de ce nu-i puneti la treaba pe politisti sa verifice strazile unde sunt depozitate masini de dezmembrare ca noi nu putem trece de ele pe strada, cum e posibil sa depozitezi cate doua randuri de masini de acelasi proprietar care ruleaza anual zeci-sute de masini fara sa intrebe nimeni si sa deranjeze vecinii prin galagie si poluare, suntem disperati si nu face nimeni nimic.
    Apropo de cinci ani ne tot spuneti ca strada noastra intra in reabilitare …. ca se va realiza canalizarea, sosea, etc., cand se va face d-na primar, cand, ne mai mintiti mult ca de votat v-am votat?