zile decisive pentru soarta târgului de crăciun de la sibiu - „miercuri aflăm dacă se ține”
Foto Facebook Târgul de Crăciun Sibiu

Decembrie este una dintre cele mai frumoase luni din an în toată lumea și, mai cu seamă, în Sibiu. Târgul de Crăciun din orașul de pe Cibin are deja un renume, astfel că toată lumea este nerăbdătoare să afle dacă în acest an vom avea parte de unul. În scurt timp vom ști dacă acesta se va organiza în acest an și care vor fi condițiile de participare.

[fvplayer id=”273″]

Dacă anul acesta vom avea parte de o atmosferă de sărbătoare în Piața Mare sau doar de un brad împodobit și piațete goale, la fel ca anul trecut, depinde în primul rând de scăderea numărului de cazuri de infectare cu coronavirus. Dacă acest lucru se va întâmpla, organizatorii Târgului de Crăciun ar putea aduce din nou la Sibiu atmosfera recunoscută în toată Europa.

La finele lunii trecute, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, Lucian Blăguțiu, spunea că târgul ar putea să fie organizat dacă trece valul patru. Mai mult, dacă accesul în târg se va face în baza certificatului verde, lucrurile ar fi și mai clare.

CITEȘTE ȘI: Directorul DSP Sibiu – ”Dacă trece valul patru, Târgul de Crăciun s-ar putea organiza”

Organizatorii Târgului de Crăciun așteaptă și ei o decizie și vor comunica miercuri dacă Sibiul va prinde viață în această iarnă.

„Estimăm că vom comunica miercuri decizia în ceea ce privește organizarea Târgului de Crăciun. Așteptăm decizia în ceea ce privește restricțiile impuse”, a declarat, pentru Ora de Sibiu, Andrei Drăgan, organizatorul Târgului de Crăciun de la Sibiu. 

În alte orașe din țară, cum ar fi Timișoara, Târgul de Crăciun va ține 48 de zile și va fi organizat în perioada 1 decembrie 2021 – 17 ianuarie 2022. Va fi, practic, un târg în toată regula, cu brad împodobit, cu piețe luminoase și cu căsuțe la care comercianții își vor vinde marfa specifică acestei perioade. Rămâne de văzut dacă Sibiul va avea aceeași soartă și, dacă se va organiza târgul, care vor fi condițiile de participare.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii