video elevii sibieni bucuroși că a reînceput școala - ”e bine că profesorii s-au vaccinat și ne-au oferit această șansă”

Majoritatea elevilor sibieni au reînceput școala în format fizic, după două săptămâni de vacanță ”forțată”. Cei mai mulți dintre ei spun că este mai bine așa, informația se acumulează mai ușor, în timp ce alții, deși sunt vaccinați, se tem de infectare și ar fi dorit să continue învățarea online.

Decizia de a începe fizic sau online s-a luat în funcție de procentul vaccinare al personalului din școli. Unde rata este de sub 60% orele se predau pe internet, cel puțin pentru o săptămână.

Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr„ este una dintre unitățile de învățământ cu cea mai mare rată de vaccinare a personalului- 91,78%. Elevii de aici s-au putut întoarce astfel la școală, în bănci. Unii sunt mulțumiți. ”Da, este mai bine așa. Ne bucurăm că profesorii s-au vaccinat și ne-au dat această posibilitate de a veni la școală. Și eu sunt vaccinată, cred că aceasta este soluția”, spune o elevă a Colegiului.

Un tânăr care este în clasa a XII-a spune că și în online se poate învăța, dar unele materii necesită totuși prezența fizică. ”Dacă vrei să înveți se poate și online. Dar, la noi, la clasa a XII-a, la unele materii, este mai bine să ne întâlnim, se înțeleg mai bine lucrurile. Și eu sunt vaccinat”

O altă elevă însă, deși este vaccinată, spune că s-ar fi simțit mai în siguranță dacă orele s-ar fi desfășurat în spatele ecranului. ”Vaccinul nu te ferește de infectare, ci de o formă gravă. Virusul tot se poate transmite. Iar la o rată de infectare de 12 cât e în Sibiu, cred că ar fi fost mai bine în online încă o perioadă„

[fvplayer id=”271″]

În județul Sibiu un număr de 13 233 preșcolari și elevi (20,02%), din cei existenți în unitățile de învățământ, vor desfășura orele în sistem online, în această săptămână.

 

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu