juristul șpăgar de la urbana, arestat preventiv - stă 30 de zile după gratii
foto: Arhivă

Consilierul juridic al societății Urbana S.A. a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. În cursul zilei de joi, acesta a fost prins în flagrant când lua mită de 1.00 de euro de la o femeie. Funcționarul îi ceruse acesteia bani pentru a-i putea oferi în schimb o locuință socială. Acesta i-a dat asigurări că îi va influența și pe restul colegilor astfel încât să-i soluționeze favorabil cererea. Femeia lucra cu oamenii legii, iar astfel a fost posibil flagrantul.

În cursul zilei de joi, juristul de la Urbana care a luat mită a fost reținut de oamenii legii, iar vineri a primit o măsură preventivă. Acesta va sta în spatele gratiilor până la începutul lunii decembrie.

VEZI AICI CE ZICE PRIMARUL FODOR DESPRE ȘPĂGAR

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu. În temeiul art. 226 Cpp, art. 223 alin. 2 Cpp raportat la art. 202 alin. 1 şi alin. 3 Cpp, dispune arestarea preventivă a inculpatului I.D.C., cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, prev. și ped. de art. 289 alin. 1 Cp, raportat la art. 6 alin.1 din Legea nr. 78/2000, republicată și trafic de influență, prev. și ped. de art. 291 alin. 1 Cp, raportat la art. 6 alin. 1 din Legea nr.78/2000, republicată, ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cp, în prezent reţinut în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu, pe o durată de 30 zile, începând cu data de astăzi, 05.11.2021, până la data de 04.12.2021, ora 24,00 inclusiv”, se arată în soluția pe scurt publicată pe Portalul Instanțelor de Judecată.

CITEȘTE ȘI: Angajat de la Urbana, prins în flagrant când lua mită – A cerut 1.200 de euro în schimbul unei locuințe sociale în Sibiu

Vă reamintim că totul, în anul 2019, o femeie a depus un dosar la Urbana pentru a primi o locuință socială. La începutul lunii noiembrie, aceasta a fost contactată pe WhatsApp de consilierul juridic al societății. Funcționarul i-a cerut inițial 200 de euro mită pentru a-i putea atribui o locuință socială. Mai apoi, sibianul a plusat, și i-a cerut încă 1.000 de euro pentru a-i putea influența pe colegii lui astfel încât femeii să-i fie soluționată pozitiv cererea. Funcționarul a fost prins chiar când lua banii.

Ultima oră

Comentariul meu