se prefigurează un guvern pnl-psd - ciolacu: "un guvern cu pnl este cea mai bună soluție în acest moment"
foto: arhivă

„Un guvern cu PNL este cea mai bună soluție în acest moment”, declară Marcel Ciolacu. Despre declarația lui Florin Cîțu, potrivit căruia „nu putem spune că totul este roz între PNL și PSD, dar suntem responsabili”, Ciolacu spune: „continuăm întâlnirile și poate vom ajunge la priorități”.

Întrebat câte șanse dă pentru un guvern cu PNL, Marcel Ciolacu spune: „Eu cred că este cea mai bună soluție în acest moment. Sunt ferm convins că întoarcerea la români este necesară pentru că s-a făcut un acces la guvernare prin foarte multe minciuni, dar cred că România nu își permite în acest moment o astfel de abordare”.

Întrebat, mai departe, despre afirmația lui Florin Cîțu, potrivit căruia „nu putem spune că totul este roz între PNL și PSD, dar suntem responsabili”, Ciolacu spune: „am avut o primă întâlnire și o să continuăm să avem aceste întâlniri și poate vom ajunge la prioritățile românilor și vom continua în direcția corectă”.

În opinia liderului PSD, prioritatea este să vadă ce e de făcut până în februarie – martie și pe urmă să existe discuții despre finalizarea mandatului, dacă nu vor fi alegeri anticipate.

Întrebat dacă va accepta un premier de la PNL, Ciolacu a spus doar că el crede că și Florin Cîțu a acceptat că nu mai poate să fie prim-ministrul României.

În ce privește rotația premierilor despre care s-a vorbit joi, Ciolacu spune că nu a mai „aprofundat” subiectul nici cu Cîțu, nici cu familia sa.

Ciolacu spune că nu trebuie pornit de la împărțitul ministerelor „fără să vorbim de oamenii cei mai capabili să ocupe acele funcții, fie oameni politici sau specialiști, cum de exemplu este domnul Jianu”.

„Haideți să stabilim principiile, haideți să lăsăm lucrurile într-un făgaș normal. Ați văzut ce a însemnat să împarți portofoliile în fes, fiindcă asta s-a întâmplat. Fostul guvern s-a împărțit în fes și fiecare cum a tras și pe urmă a căutat. Dacă acea logică nu a funcționat, sunt ferm convins că vom găsi dialog cu cei de la PNL, dacă ne hotărâm să facem această alianță, să schimbăm acesată logică”, adaugă Marcel Ciolacu.

Acesta s-a declarat ferm convins că PSD va găsi dialog cu cei de la PNL dacă se decid să facă alianță.

Întrebat dacă UDMR trebuie să se regăsească în noua formulă guvernamentală, Ciolacu a răspuns: „cred că e necesar ca UDRM și minoritățile naționale să fie prinse în această construcție politică, pentru că este o construcție politică”.

 

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii