patronul unui magazin din tălmaciu, amendat cu 2.000 de lei – nu a verificat certificatele verzi ale clienților
Sursa Foto - ec.europa.eu

Polițiștii și jandarmii au verificat și în cursul zilei de joi o mulțime de persoane pentru a vedea dacă se respectă măsurile impuse în această perioadă. S-au aplicat avertismente, dar și amenzi celor care nu au purtat masca de protecție, dar și unui patron de magazin care nu a verificat certificatele verzi ale clienților.

În urma controalelor efectuate, au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale în valoare de 5.500 de lei, din care 21 de sancțiuni contravenționale în valoare de 3.500 de  lei au fost aplicate pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție sanitară.

Trei persoane au fost sancționate contravențional cu avertisment scris pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, iar administratorul unei societăți comerciale cu punct de lucru în Tălmaciu a fost sancționat cu amendă în valoare de 2.000 de lei pentru că nu a solicitat clienților certificatul verde.

Tot în cursul zilei de joi jandarmii sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării interdicțiilor impuse în această perioadă pe raza județului, împreună cu un reprezentant al Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase. De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

Pe timpul desfășurării acțiunilor au fost verificate 162 de certificate verzi, 20 de persoane și 27 de operatori economici. În urma verificărilor efectuate, jandarmii au aplicat o amendă în valoare de 500 de lei și patru avertismente scrise pentru neprezentarea certificatului verde și un avertisment scris pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție.

Ultima oră

Comentariul meu