update lista cu școlile și liceele care se redeschid la sibiu - școala „regina maria” rămâne în online - tabelul cu situația în toate unitățile de învățământ din județ

Unitățile de învățământ din toată țara se vor redeschide în funcție de gradul de vaccinare al personalului fiecărei școli. Anunțul a fost făcut de Klaus Iohannis, iar vineri urmează ca ministerele Educației și Sănătății să emită un ordin comun în acest sens. În județul Sibiu sunt multe școli care vor rămâne în online și după vacanță, fiindcă rata de vaccinare nu a depășit gradul de 60%.

[fvplayer id=”263″]

UPDATE 2

Consiliul de administrate al Școlii “I.L. Caragiale”, organizat în data de 5.11.2021 la ora 13.30, a hotărât trecerea la scenariului 2, potrivit căruia elevii fac cursurile online.

Participarea la activitățile didactice cu prezență fizică o vor face elevii claselor de la ciclul primar și claselor a VIll-a gimnaziu, iar clasele a V-A, a Vl-a și a VIl-a vor avea activitate didactică on-line, justificată de majoritatea membrilor Consiliului de administrație de lipsa resurselor umane (două cadre didactice confirmate pozitiv de catre DSP + două cadre didactice auxiliare în concediu medical). Decizia este valabilă pentru următoarea săptămână. Vineri se va întruni din nou Consiliul de administrație pentru a reevalua situația.

UPDATE 1

Lista unităților de învățământ care reiau cursurile fizice începând de luni a fost actualizată. Între timp, față de ultima raportare din 29 octombrie, s-au mai vaccinat persoane.

La Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” rata a crescut la 91,78%. De asemenea, este în creștere și la Școala „Nicolae Iorga”, care astăzi a trecut de 60%, deci copiii se pot întoarce în bănci. În creștere este și la Avram Iancu unde este 43,9%, dar și la Regina Maria unde a ajuns la 46,57%.

[better-wp-embedder width=”100%” height=”400px” download=”all” download-text=”” attachment_id=”403291″ /]

Știrea inițială

În județul Sibiu sunt școli care au un grad de vaccinare chiar și de 100%, unde tot personalul este vaccinat, însă există și unități de învățământ cu o rată extrem de mică, una dintre ele neavând niciun cadru didactic și nedidactic vaccinat.

Șapte unități de învățământ din județul Sibiu au un grad de vaccinare de 100%. Este vorba despre Școala Postliceală „FEG” Sibiu, Școala Postliceală Sanitară „Virginia Henderson” Sibiu, Școala Gimnazială Româno-Finlandeză Sibiu, Grădinița cu Program Normal „ERI” Sibiu, Centrul de Excelență Sibiu, Grădinița cu Program Prelungit „Kristine” Sibiu și Grădinița cu Program Prelungit nr. 29 Sibiu, potrivit datelor Inspectoratului Școlar Județean Sibiu din 29 octombrie.

Grădinița cu Program Normal „Samariteanul” din Sibiu se află la polul opus cu un grad de vaccinare de zero la sută.

Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu are un grad de vaccinare de 90,4%, Colegiul Național „Octavian Goga” are o rată de 64,4%, Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” are o rată de 83,6%, Colegiul Național Pedagogic „Andrei Șaguna” are un grad de vaccinare de 65,3%, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” are o rată de 88%, iar Școala Gimnazială „Ion Luca Caragiale” are un grad de 70%. Toate aceste unități vor începe cursurile fizic. Școala „Regina Maria”, de exemplu, are o rată de 45,6%, deci elevii vor învăța online de luni.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii