directorii școlilor care de luni rămân în online - liceul avram iancu sibiu: „nu o să mai crească gradul de vaccinare”

Elevii se întorc luni din vacanță, însă nu toți vor merge fizic la școală. Revenirea acestora în bănci depinde de gradul de vaccinare în rândul cadrelor didactice, nedidactice și auxiliare. Dacă rata vaccinării nu depășește 60%, copiii învață în sistem online. În această situație se află mai multe unități de învățământ din județul Sibiu.

În județul Sibiu sunt școli care au un grad de vaccinare chiar și de 100%, unde tot personalul este vaccinat, însă există și unități de învățământ cu o rată extrem de mică, una dintre ele neavând niciun angajat vaccinat. Mai sunt însă școli aflate „la limită”, care au un grad de vaccinare de aproape 60%.

VEZI AICI LISTA ACTUALIZATĂ A ȘCOLILOR DIN JUDEȚUL SIBIU 

Director Liceul „Avram Iancu”: „Nu o să mai crească gradul de vaccinare”

La Liceul Tehnologic „Avram Iancu” din Sibiu s-au vaccinat 43,9% dintre angajați. Directorul unității de învățământ nu este optimist și spune că, după părerea sa, acesta va fi cel mai mare grad. Speră totuși ca în ordinul comun dintre ministerele Educației și Sănătății să fie cuprins faptul că elevii practicanți pot participa fizic la orele oferite de agenții economici.

„Între timp s-a mai vaccinat o profesoară, dar nu o să mai crească gradul mai mult decât e acum, fiindcă colega aceasta nu s-a simțit deloc bine după vaccin. Acum colegii sunt neîncrezători, fiindcă s-au speriat. Avem un grad de vaccinare de 43,9%. (…) De luni ne desfășurăm activitatea online cu toți cei 600 de elevi. Așteptăm ordinul de ministru să vedem dacă elevii cu practica vor merge în continuare fizic la agenții economici. În trecut, la ultimul ordin, așa s-a decis”, spune Anca Sultanu, directorul liceului „Avram Iancu”.

Director Școala 25: „Probabil săptămâna viitoare vom depăși pragul”

Școala Gimnazială nr. 25 din Sibiu aproape că a atins pragul de vaccinare de 60%. Potrivit ultimelor date de vineri, ponderea personalului vaccinat era 58,33%. Aici sunt angajate 36 de persoane, 21 dintre ele fiind vaccinate cu cel puțin o doză. Directorul unității de învățământ spune că ar mai fi nevoie ca o singură persoană să se vaccineze pentru a putea reveni la orele fizice.

„Dacă s-ar vaccina încă o persoană, probabil ar fi suficient și am ajunge la gradul de 60%. Probabil săptămâna viitoare vom depăși acest prag. Părerea mea personală este că nu contează neapărat cât profesori sunt sau nu sunt vaccinați. Nu aici este neapărat partea dureroasă, ci faptul că incidența în oraș este peste 12, pe mine asta mă sperie mai mult. Copiii sunt și ei purtători și pot să transmită. (…) Vom vedea, sperăm că va mai scădea și rata. La vaccinare stăm bine în județ, sperăm că lumea va conștientiza ce înseamnă această vaccinare”, spune Călin Victor, directorul Școlii 25 din Sibiu.

Potrivit HCNS nr. 99 din 05.11.2021, școlile vor fi deschise conform următoarelor scenarii: 

a) desfășurarea cursurilor zilnice, cu prezență fizică, la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent de minimum 60% din personal este vaccinat;

b) desfășurarea cursurilor în regim online la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent mai mic de 60% din personal este vaccinat;

c) desfășurarea cursurilor cu participarea fizică la nivelul tuturor unitățile de învățământ special indiferent de procentul de vaccinare al personalului.

Ultima oră

Comentariul meu