astrid fodor, despre angajatul șpăgar de la urbana - „este un act regretabil. va răspunde pentru acest comportament”

Un angajat de la Urbana a fost prins în flagrant în timp ce lua mită de o persoană căreia i-a promis că o va ajuta să obțină o locuință socială. Acesta a fost reținut și este cercetat acum pentru luare de mită, dar și pentru trafic de influență. Primarul Sibiului, Astrid Fodor, spune că ceea ce a făcut funcționarul este un act regretabil și va răspunde pentru acest comportament condamnabil.

Primarul Astrid Fodor a venit cu declarații după ce un angajat al Urbana, societatea care se ocupă de fondul locativ al Sibiului, a fost prins în flagrant în timp ce lua o mită de 1.200 de euro.

„Este un act regretabil pe care l-a făcut acest angajat, cu atât mai mult cu cât are studii juridice și cunoaște implicații legale ale unor astfel de fapte. Mai mult, el ar fi trebuit să fie cel care să asigure legalitatea și corectitudinea documentelor supuse spre aprobarea Comisiei Sociale, cât și a procedurilor de lucru. Va răspunde pentru acest comportament inacceptabil și condamnabil. Eu salut acțiunea promptă a instituțiilor abilitate să sancționeze astfel de practici care nu pot fi tolerate”, spune Astrid Fodor, primarul Sibiului.

Fodor spune că a solicitat, de asemenea, conducerii Urbana demararea unui audit a tuturor dosarelor instrumentate de acest funcționar.

CITEȘTE ȘI: Angajat de la Urbana, prins în flagrant când lua mită – A cerut 1.200 de euro în schimbul unei locuințe sociale în Sibiu

Vă reamintim că, în anul 2019, o femeie și-a depus dosarul pentru a primi o locuință socială pe raza municipiului. La începutul lunii noiembrie, aceasta a fost contactată de funcționarul în cauză, consilier juridic al societății Urbana, pe WhatsApp, și i-a cerut, inițial, suma de 200 de euro pentru a o ajuta să obțină o locuință. Zilele următoare i-a solicitat suma de 1.000 de euro, spunându-i că îi va influența și pe restul colegilor să îi acorde aviz favorabil dosarului. Femeia a lucrat cu oamenii legii și astfel, joi, procurorii au reușit să-l prindă în flagrant în zona pieței Cibin în timp ce lua banii.

Ultima oră

Comentariul meu