cinci bărbați din jina reținuți după ce au furat 20 de copaci din pădure
foto: arhivă

Cinci bărbați din Jina au fost reținuți de polițiști după ce au tăiat ilegal și au furat douăzeci de arbori din pădure. Aceștia urmează să primească o măsură preventivă.

„La data de 3 noiembrie a.c., reprezentanții Ocolului Silvic Jina, prin plângere scrisă, au sesizat Poliția Orașului Săliște cu privire la faptul că, în perioada 30 – 31 octombrie a.c., persoane necunoscute au tăiat și sustras 20 de arbori de esență fag, gorun și carpen din zona U.P. 7 Cănaia”, informează Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

În urma cercetărilor preliminare efectuate, s-a constatat că cele sesizate se confirmă, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier, respectiv furt de material lemnos, în scurt timp fiind identificate persoanele bănuite de tăierea și furtul materialului lemnos. Este vorba despre 5 bărbați cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani, toți domiciliați în localitatea Jina.

Prejudiciul creat în urma faptei se ridică la suma de 8.500 de lei, recuperat în proporție de 95%, după ce materialul lemnos a fost identificat în două locații de pe raza localității Jina. Acesta a fost ridicat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Jina.

Față de cei 5 bărbați, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive. Cercetările continuă la nivelul Poliției Orașului Săliște, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Săliște.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

    1. Ce sa mai zicem de primarul din Mihaileni? Ieri l-a prins politia de la Agnita cu o remorca de lemne, lemne destinate Primariei, ptr scoala, dispensar, etc. Dar primaru e sef in urbe si s-a gandit ca e mai ieftin sa se incalzeasca pe banii contribuabililor. Pe Nea Ion, taranul simplu, daca-l prinde organu cu caruta, i face dosar penal. Dom primar a scapat cu o amenda usoara, mai grav e obrazu patat…Da nu-l doare capu, ca e sorlicu gros. Poate merita un articol mai amănunțit, sunt procese verbale, stie tot satu.