tot ce trebuie să știi despre ceasurile seiko și performanțele lor

Seiko produce ceasuri de calitate de peste 100 de ani. Sunt printre puţinele companii care produc atât ceasuri cu cuarț, cât și ceasuri mecanice. Diferenţa dintre cele două este că ceasurile mecanice folosesc o serie de roți dințate și arcuri pentru a indica ora, în timp ce cuarțul folosește un oscilator electronic pentru a produce un semnal la intervale regulate.

Seiko este una dintre cele mai populare mărci de ceasuri din lume. Compania creează ceasuri pentru o diversitate de clienți, de la cei foarte tineri, la cei foarte bătrâni, de la cei cu buget mic până la cei care își permit ceasuri de lux.

Povestea brandului Seiko începe în 1881 şi conţine numeroase produse de calitate, inovatoare şi revoluţionare Aceasta este marcată în 1913 de producerea primului ceas de mâna din Japonia, iar în 1969 de realizarea primului ceas cu cuarţ din lume.

În prezent, ceasuri Seiko automatice de dame și bărbați pot concura cu uşurinţă cu ceasurile elveţiene, fiind o garanţie a calităţii, a preciziei şi a tehnologiei inovatoare. Seiko produce la ora actuală o gamă diversificată de ceasuri cu cuarţ, automate, cinetice, solare, mecanice sau pentru scafandri şi este o măsură a rafinamentului şi măiestriei japoneze. Cele mai apreciate linii de produse sunt Seiko Prospex, Presage şi Grand Seiko.

Prin ce se remarca ceasurile Seiko?

Ceasurile Seiko sunt cunoscute pentru emblema lor „6R”, rezistența la apă și durabilitate. Sunt concepute pentru cei cărora le plac activitățile în aer liber. Pentru a putea fi purtate în orice situaţie şi a face faţă condiţiilor variate, ceasurile trec prin teste riguroase înainte de a fi vândute.

Ceasurile Seiko atât în varianta pentru bărbaţi, cât şi în cea pentru femei, sunt apreciate în întreaga lume pentru robusteţea lor. Astfel, chiar şi cele mai accesibile modele de ceasuri Seiko de damă sau de bărbaţi sunt suficient de robuste pentru a dura o viaţă!

Seiko Prospex

Colecţia Seiko Prospex se remarcă prin modelele de ceasuri de mână elegante şi durabile care se pot achiziţiona la preţuri foarte accesibile. Prospex înseamnă “profesional” şi este numele unei linii de ceasuri lansată în 1965. Aceasta cuprinde ceasuri profesionale pentru scafandri care pot face faţă la adâncimi de până la 300 de m, cu afişaj de rezervă de alimentare pe cadran. Carcasa din titan sau din oţel inoxidabil este perfectă pentru aceste modele de ceasuri sportive extrem de robuste care se pot achiziţiona la preţuri competitive.

 

Seiko Presage

Colecţia Presage oferă modele în stiluri variate, de la cel modern sau clasic, la cel retro şi vine cu cele mai bune ceasuri de lux de pe piaţă. Seiko lansează deseori ediţii limitate de ceasuri Presage care conţin piese fabricate în studiourile Grand Seiko. Conceptul care stă în spatele acestei colecţii garantează precizia îndelungată şi este o combinaţie armonioasă între simţul estetic japonez, măiestria tradiţională şi abilităţile remarcabile ale ceasornicarilor companiei. Pentru a putea satisface mai mulţi clienţi, linia este împărţită în Prestige şi Basic. Totodată, linia Presage este cunoscută şi pentru ceasurile “Cocktail”. Şi acestea sunt automate şi au cadran cu afişaj de data. Se aşează foarte frumos pe încheietura mâinii, se potrivesc de minune la costum şi se pot achiziţiona la preţuri foarte accesibile.

Seiko Premier

Linia Seiko Premier este destinată atât femeilor cât şi bărbaţilor care au nevoie de un ceas elegant pentru costum sau rochie. Sunt ceasuri care combină armonios designul clasic sau modern cu tehnologia Seiko. Vom aminti din această colecţie modelul SSA375 realizat în ediţie limitată, special pentru tenismenul Novak Djokovic. Ceasul este uşor de recunoscut după semnătura lui Novak de pe spate, racheta de pe cadran şi fereastra deschisă către roata de echilibru a mişcării din mecanismul ceasului.

Ceasuri Seiko automatice

Dacă eşti vrei un ceas automatic robust pe care să ştii că poţi conta întreaga viaţă, ar trebui să iei în considerare brandul Seiko. Poţi opta pentru un ceas SNK805K2 SEIKO 5 automatic cu carcasă din oţel inoxidabil, curea verde din material textil, cadran verde cu limbi luminoase argintii şi markere pentru ora cu cifre arabe, rezistent la apă şi la adâncimi de până la 100 de m.

Dacă vrei un model cu curea din oţel inoxidabil, poţi alege un ceas SEIKO 5 SNKL23K1 automatic, rezistent la apă până la adâncimea de 30 de m.

Un alt model de ceas automatic pe care ţi-l recomandăm este Seiko 5 SNK807K2 care are cadranul din sticlă minerală întărită, protejat de o carcasă din oţel inoxidabil argintiu. Şi acesta este rezistent la apă şi face faţă adâncimilor de până la 30 de m.

 

Ultima oră

Comentariul meu