Benzinăria Aral de la Săliște va dispărea, iar în locul ei va răsări o sală de evenimente spațioasă. Aceasta va avea aproape 800 de locuri și ar urma să se construiască în următorii doi ani. Sibienii vor putea organiza nunți, botezuri și alte evenimente festive aici.
Stația peco Aral de pe DN1 de la Săliște va fi desființată. Patronul a depus recent un memoriu de prezentare pe site-ul Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Sibiu menționând că, în locul benzinăriei, vrea să facă o sală de evenimente.
Sala de evenimente ar urma să fie ridicată până în anul 2023 și va avea o capacitate de aproape 800 de locuri. Locația va fi împărțită în două pentru a putea fi celebrate două evenimente simultan.
„În urma demolării stației de distribuție carburanți, se urmărește edificarea unei construcții cu destinația de sală pentru evenimente în scopul organizării de nunți, botezuri și alte evenimente festive. Se justifică necesitatea proiectului, având în vedere cerința pieței pentru astfel de spații, dar și din perspectiva faptului că în vecinătate este o construcție cu specific asemănător”, se arată în memoriul publicat pe APM.
Sală de nunți cu 780 de locuri la Săliște
Sala de evenimente va fi construită pe locul benzinăriei de lângă hotelul și restaurantul „Popasul Mărginimii”, deținute de același proprietar. În ceea ce privește locurile de parcare, invitații care vor participa aici la un eveniment își vor lăsa mașinile pe locurile deja existente la hotel.
„Se propune construirea unei clădiri cu funcțiunea de sală de evenimente. Clădirea va avea un regim de înălțime P+E (parțial) și va fi compusă din două săli de evenimente la parter, la care accesul se va face prin exteriorul clădirii. În ambele săli de evenimente, capacitatea totală este de aproximativ 780 de locuri. De asemenea, imobilul va fi dotat cu bucătărie pentru pregătirea evenimentelor. Fiecare sală de evenimente va avea propriul grup sanitar. Etajul parțial este ocupat cu spații de depozitare, camera tehnică și vestiarele personalului sălilor de evenimente. La etaj se vor amenaja zone pentru depozitarea produselor alimentare astfel încât să nu se intersecteze produsele de origine animală cu cele vegetale, și să nu se intersecteze produsele de spălat cu cele murdare.
Pregătirea produselor semipreparate/reci se realizează la etaj și se trimite către parter printr-un lift tip motcharge. De asemenea, la etaj se află și spații pentru depozitare veselă, produse textile, produse pentru curățenie, spații pentru spălătorie și călcătorie, vestiare și un spațiu tehnic. Zona de la parter este configurată din spații pentru depozitare legume și două camere frigorifice pentru produse finite, iar zona de preparare este configurată cu o bucătărie caldă, o bucătărie rece și o zonă pentru cuptoare. De asemenea, în zona de preparare de la parter, în proximitatea bucătăriei calde, se vor amenaja spații pentru preparare legume, preparare carne, preparare pește și preparare ouă”, se mai arată în memoriul de prezentare.
Perioada de implementare propusă este 2021 – 2023.