florin cîţu, despre negocierile cu usr: "mergem cu mandat în jurul unui premier pnl"

„Mergem cu mandat de guvernare în jurul Partidului Național Liberal, ceea ce înseamnă premier de la PNL”, spune Florin Cîțu înaintea negocierilor cu USR. Președintele PNL adaugă că matematic, un guvern cu USR are voturile necesare pentru a trece.

Florin Cîțu a spus, miercuri, că a fost flexibilizat mandatul și PNL discută cu forțele democratice din Parlamentul României.

Întrebat dacă va accepta să nu mai fie premier, Cîțu a spus: „De ce această întrebare? Până la urmă este o discuție despre principii. Este un pas important făcut din partea noastră, nu abdicăm de la programul de guvernare. Toate principiile liberale sunt pe masă, restul discutăm”.

În ce privește acceptarea acelorași miniștri care au fost în timpul Guvernului Cîțu, fostul premier spune doar „mergem să discutăm”.

Întrebat dacă matematic are șanse să treacă de Parlament coaliția cu USR, având în vedere că PNL a pierdut voturile lui Ludovic Orban, președintele PNL spune: „avem voturi necesare pentru a trece acest guvern, de aceea mergem să discutăm cu colegii noștri”.

Cîțu a adăugat că PNL va discuta și cu Partidul Social Democrat, dar cu același mandat: „avem obiective clare în programul de guvernare de la care nu abdicăm. Mergem cu mandat de guvernare în jurul Partidului Național Liberal, ceea ce înseamnă premier de la Partidul Național Liberal”.

Mai departe, întrebat dacă se așteaptă la un rezultat după aceste negocieri sau se așteaptă să dureze mai mult, Cîțu a răspuns: „trebuie să dureze exact cât este nevoie pentru a avea o stabilitate și un guvern care să treacă România prin această perioadă”.

La final, președintele PNL a declarat că a discutat și cu președintele Klaus Iohannis, dar a refuzat să spună care a fost concluzia.

Ultima oră

Comentariul meu