amendă pentru doi soți de 80 si 85 ani - au fugit din carantină la apoldu de sus
foto: arhivă

Polițiștii sibieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. Într-o singură zi au fost aplicate o serie de amenzi celor care nu au respectat măsurile impuse în această perioadă. Printre persoanele sancționate se numără și doi bătrânei, soț și soție, care nu au stat în carantină.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea regulilor impuse referitoare cu precădere la interdicțiile de circulație, portul măștii de protecție sanitară, programul de funcționare a operatorilor economici, precum și utilizarea certificatelor de vaccinare.

În urma controalelor efectuate, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.000 de lei, din care 14 sancțiuni contravenționale cu avertisment au fost aplicate pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție sanitară.

Trei persoane au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare de 3.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor privind carantina și izolarea. Printre acestea se numără și două persoane din Apoldu de Sus, soț și soție, în vârstă de 80 și 85 de ani, care au fost sancționate fiecare cu 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei.

Autoritățile locale recomandă tuturor cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, să poarte masca de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, să păstreze distanțarea fizică și să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație.

Ultima oră

Comentariul meu