restaurant din sibiu, taxat dur de clienți fiindcă respectă legea - „alte localuri acceptă oamenii fără certificat. noi nu ne riscăm”

Cine vrea să mănânce sau să consume o băutură în oraș, în restaurant sau la terasă, este obligat să prezinte certificatul verde. Fără acesta, angajații se văd nevoiți să le spună clienților că nu le pot călca pragul. Chiar dacă încasările scad în această perioadă, majoritatea operatorilor economici se conformează și respectă întocmai regulile impuse. Din acest motiv, mulți clienți nevaccinați îi taxează dur și îi amenință că nu vor mai reveni în localurile lor niciodată. Restaurantul Weinkeller (Pivnița de vinuri) este unul dintre localurile din oraș care nu acceptă persoane fără certificat verde, iar din cauza aceasta un client i-a numit „oameni neserioși” pe cei care administrează locul.

Administratorii Weinkeller din Sibiu au publicat, în weekend, pe pagina de Facebook, o conversație avută cu un client nemulțumit de noile restricții. Acesta îi numește pe administratorii localului oameni neserioși fiindcă nu l-au primit în restaurant fără certificat verde.

Din conversație reiese că respectivul client nu este din Sibiu și a venit în oraș special pentru această locație. Acum, de când certificatele verzi sunt obligatorii, nu a putut intra în local. Administratorii s-au văzut nevoiți să justifice de ce nu l-au putut primi, explicându-i că legea trebuie respectată. Iată mai jos conversația:

restaurant din sibiu, taxat dur de clienți fiindcă respectă legea - „alte localuri acceptă oamenii fără certificat. noi nu ne riscăm”
Conversația dintre clientul nemulțumit și administratorii localului
„Aceste două print-uri nu mai au nevoie de niciun comentariu în plus. Totuși, ne simțim obligați să le aducem la cunoștință pe această cale celor care nu ne cunosc personal că, deși am făcut întotdeauna ce am vrut și cum am vrut, profesional și personal, fără excepție am respectat și vom continua să respectăm legea. Faptul că nu suntem de acord cu ea nu ne face însă dornici sau dispuși să o încălcăm. Ne întristează vestea că pentru câțiva bănuți în plus unii colegi de breaslă aleg să încalce legea, dar în același timp ne întărește convingerea că de aproape 20 de ani oaspeții care ne-au călcat pragul au fost și vor fi persoane decente și inteligente”, au spus administratorii restaurantului.
Imediat după publicarea acestor mesaje, zeci de persoane și-au arătat susținerea, în comentarii, față de patroni, apreciindu-i că respectă restricțiile, chiar dacă încasările sunt în scădere.

Administrator Weinkeller: „Închiderile de anul trecut ne-au pus în genunchi. Nu putem decât să ne conformăm”

Anamaria Avramescu Buican, administratorul Weinkeller (Pivnița de vinuri), a spus, pentru Ora de Sibiu, că nu toți operatorii economici respectă măsurile, lucruri pe care le știu de la clienți. Practic, cei care n-au certificat verde reușesc totuși să se așeze la masă în alte localuri din Sibiu.

„Ne conformăm, fiindcă asta trebuie să facem. În general oamenii vin, iar dacă nu au certificat le explic frumos și înțeleg, știu că nu este voie. Însă mi s-a părut extrem de ciudat că venea lumea fără certificat, iar apoi am înțeles de ce. În alte localuri acceptă și fără. Dar este treaba lor, eu nu pot face același lucru, nu îmi permit să plătesc amenzi de genul. Am înțeles că trec de 5.000 de lei amenzile, de ce să accept asta pentru o persoană care probabil consumă de 100, 200 de lei? Nu merită riscul și nici nu mi se pare în regulă”, spune Anamaria Avramescu Buican, administrator Weinkeller.

Aceasta a declarat că în vară lucrurile au mers bine, însă ultimii doi ani au fost extrem de dificili. „Închiderile de anul trecut ne-au pus în genunchi, am împrumutat bani, am plătit datoriile, am mers înainte cu mai puțin personal. Soțul meu lucrează aici zi lumină, facem ce trebuie să facem și încercăm să compensăm. În cifre nu am calculat niciodată, dar dacă am calcula, ne-am pune mâinile în cap. Bani s-au pierdut mulți, o să ne ia niște ani să-i recuperăm, dar suntem optimiști”, spune Anamaria.

Ultima oră

Participă la discuție

5 Commentarii

  1. Mare lucru daca s-au suparat paduchii aia pentru ca nu pot intra fara certificat. Atata ii duce capul, sunt limitati din nastere.
    Felicitari celor de la Weinkeller, pentru fapta asta sigur vor castiga alti clienti, mai seriosi!

  2. Weinkeller a ramas singurul restaurant din Sibiu în care merita sa mergi. Susțin initiativa lor de a solicita certificatul verde la accesul și popasul în local. Felicitări, sa speram ca aceasta situație nu va mai dura foarte mult.
    PS
    Pentru cei fără certificat și nevaccinati: vaccinați-va, ca să nu vă pierdeți sănătatea.

  3. Felicitări !
    Cei care nu respecta legea trebuie sa plătească! Numai asa vor fi mai responsabili…