primele taxiuri aeriene ar trebuie să fie operaționale până în 2025
Sursa Foto - Mediafax

Compania Virgin Atlantic şi aeroportul Londra-Heathrow, împreună cu producătorul britanic Vertical Aerospace, își doresc ă introducă taxiuri zburătoare în capitala Angliei, scrie Mediafax.

Primele legături între aeroport şi districtul financiar Canary Wharf ar trebui să fie operaţionale până în 2025: se presupune că un zbor de 15 minute va costa aproximativ 60 de euro.

Heathrow evaluează modul în care eVtol VA-X4, dezvoltat de Vertical Aerospace, se poate adapta la programele de zbor ale companiilor aeriene care operează în capitala Marii Britanii.

Obiectivul operatorilor este transportul de pasageri către Oxford, Bristol şi Southampton. Aceasta decongestionează traficul.

Taxiurile aeriene vor fi operate de Virgin Atlantic, care a comandat 150 de avioane electrice şi este în discuţii pentru a lansa şi o reţea de avioane electrice marca Virgin din Heathrow, Manchester şi Gatwick.

Pentru înregistrare, VA-X4 poate transporta un pilot şi patru pasageri, are o viteză de 322 km/h şi o autonomie de până la 161 km.

Sursa – Mediafax.ro

Ultima oră

Comentariul meu