cea mai mare „captură” de migranți din ultimii ani din sibiu - peste 40 de indieni, nepalezi și pakistanezi înghesuiți într-un tir
foto: arhivă

Polițiștii sibieni au făcut o descoperire incredibilă weekendul trecut. Într-o parcare întunecată de pe DN1, în Săliște, au găsit mai bine de patruzeci de persoane ascunse în spatele unui TIR. Era vorba despre mai mulți imigranți, din Bangladesh, India, Sri Lanka, Pakistan și Nepal, mulți dintre ei fără documente de identitate. În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că majoritatea dintre aceștia au intrat în România prin Serbia. Oamenii legii au deschis un dosar de cercetare penală pentru trafic de migranți și trecere frauduloasă a frontierei.

Polițiștii din Săliște au găsit, vineri noapte, pe raza orașului, într-o parcare, mai multe persoane care se ascundeau în spatele unui TIR. „La data de 29.10.2021, orele 23.45, polițiști din cadrul Poliției Orașului Săliște aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe DN1, la km 333+200, au observat într-o parcare amenajata un ansamblu rutier parcat într-o zonă fără iluminat stradal, iar în spatele acestuia au observat mai multe persoane. În urma controlului efectuat, polițiștii au identificat cei doi conducători auto precum și 44 de persoane (imigranți) din diferite țări de proveniență”, spune Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

În acea noapte au ajuns la fața locului și reprezentanți ai I.G.I. Sibiu, precum și ai Poliției de Frontieră Sibiu. Persoanele în cauza au fost preluate de către polițiști și identificate, fiind predate ulterior lucrătorilor I.G.I. Sibiu pentru a dispune măsuri conform competențelor.

Treisprezece persoane carantinate

Din primele verificări efectuate, s-a stabilit că 13 persoane nu dețin documente în vederea stabilirii identității, iar în urma verificării datelelor furnizate de către acestea în bazele de date nu a putut fi stabilite intrarea și prezența legală pe teritoriul României. Cu privire la cele 13 persoane s-a stabilit necesitatea carantinării acestora întrucât conform verificărilor inițiale aceștia ar fi tranzitat Serbia înaintea intrării pe teritoriul României, țară aflată în zona roșie.

Referitor la celelalte 31 de persoane, verificările sunt continuate de către polițiștii de Imigrări în vederea stabilirii regimului juridic și dispunerii măsurilor ce urmează a fi luate pentru fiecare persoană în parte.

Dosar penal pentru trafic de migranți

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Săliște au continuat cercetările în vederea stabilirii încadrării juridice a faptelor și luării măsurilor legale care se impun.

„Referitor la acest incident, la nivelul Poliției Orașului Săliște s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei, respectiv trafic de migranți. Cercetările se desfășoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Săliște”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu