nicușor dan nu s-a vaccinat. ce explicații a oferit politicianul
Sursă foto: economica.net

Nicuşor Dan a declarat că nu s-a vaccinat anti-COVID. Explicația edilului este că în urmă cu aproximativ jumătate de an a fost infectat cu noul coronavirus, după ce fetiţa sa a contractat infecţia la grădiniţă. Actualul primar al Capitalei a susţinut că, fiind un om care vine din mediul academic, are încredere în ştiinţă şi se va vaccina.

 

Întrebat în emisiunea Insider Politic dacă este antivaccinist, Nicuşor Dan a negat vehement.
„Nicidecum, nicidecum! După cum ştiţi, sunt un om de ştiinţă, sunt un om care vine din mediul academic, care citeşte, se informează şi ascultă de vocea ştiinţei. Mi-am vaccinat fetiţa. Nu m-am vaccinat pentru că am trecut prin coronavirus, mi-a adus fetiţa de la grădiniţă. Sunt cam cinci-şase luni de atunci. Mă voi vaccina şi în momentul în care mă voi vaccina o să aflaţi”, a afirmat Nicuşor Dan în emisiunea difuzată de Prima Tv.
În 31 august, Nicușor Dan a fost întrebat de jurnaliști, la conferința de presă de prezentare a bilanțului de 10 luni de la preluarea mandatului, de ce nu s-a vaccinat anti-COVID și a anunțat atunci că a trecut prin boală în luna mai.

Într-o declarație pentru Hotnews.ro, primarul general a spus atunci că nu a anunțat că are COVID-19 la vremea respectivă pentru că era deja în izolare și nici nu voia „să interfereze cu dezbaterea publică pe tema bugetului Capitalei”. „Inițial am anunțat că are fetița mea, iar la o săptămână am făcut și eu. Din acest motiv am stat 3 săptămâni în izolare”, a mai spus Nicușor Dan. El mai afirma atunci că va face vaccinul când îi va recomanda medicul.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Domnul USR-ist, ca orice politician jongleaza cu tot felul de afirmatii prin care de fapt nu spune nimic. Adevarul este ca are dubii mari cu privire la „stiinta” din spatele vaccinarii si se fereste de aceasta. Daca ar fi fost convins ca ii face bine, se vaccina din ianuarie – februarie. Acum se afla intre ciocan si nicovala. Partidul lui marxist extremist, USR-ul, sustine fanatic vaccinarea fortata. El, ca baiat istet, cunoaste riscurile vaccinarii. Intrebarea este cum va impaca el capra partidului cu varza lui?