un video cu un șarpe a ajuns viral după ce a fost surprins „jucând teatru” pentru că s-a simțit amenințat
Sursă foto: Captură video Facebook

Cu toate că şarpele din imagini este neveninos şi sperios pentru că s-a simțit amennințat a început să „joace treatru” pentru a părea periculos. Şarpele cu rât de porc, cunoscut ca şi vipera sâsâitoare sau şarpele-zombi, are nişte abilităţi remarcabile. Dacă se simte ameninţată, reptila se preface rănită şi apoi „face pe moarta”, dar nu oricum, ci are un între repertoriu demn de un film horror. Clipul a devenit viral pe Facebook: în doar patru zile are 43 de milioane de accesări.

 

Deşi şerpii par şi deseori sunt periculoşi, unii dintre ei sunt inventivi şi se sperie de prădători şi de oameni. Dar au un as în mânecă: se prefac morţi.

Seamănă cu o cobră, dar este fricos şi se încolăceşte de spaimă cât ai zice „peşte”! Se hrăneşte cu amfibieni şi încearcă să nu se facă observat.

Când se simte în pericol îşi mişcă haotic corpul, respiră adânc şi apoi expiră scoţând un sâsâit puternic. Dacă asta nu funcţionează, atunci se răsuceşte pe spate şi se preface că îşi dă duhul în chinuri. Doar joacă teatru! După ce pericolul a trecut, îşi revine.

[better-wp-embedder width=”100%” height=”400px” download=”all” download-text=”” url=”https://fb.watch/8YWAWtNTFt/” /]

Totuşi, trucurile lui nu se opresc aici. Regurgitarea, defecarea, sângerarea din gură sunt alte acte scenice, printre altele. Toate formează un „spectacol” menit să-i salveze viaţa reptilei.

Filmuleţul a fost postat pe Facebook de către salvatorii de animale sălbatice de la o rezervaţie din Georgia, SUA. La finalul postării, aceştia recomandă oamenilor să nu deranjeze/ să agreseze reptile.

Ultima oră

Comentariul meu