crima care a zguduit sibiul - roby din terezian, condamnat definitiv - are pedeapsa redusă
Foto: Pagina personală Facebook

Comunitatea sibiană a fost zguduită de o crimă oribilă anul trecut. În luna septembrie 2020, un tânăr în vârstă de 28 de ani a fost ucis cu bestialitate și lăsat într-o baltă de sânge în mijlocul străzii în cartierul Terezian. Cel care a băgat cuțitul în el este Robert Avram, cunoscut drept „Roby din Terezian”, un tânăr care, la acea vreme, se afla în arest la domiciliu fiind anchetat într-un dosar cu trafic de droguri. Acum, criminalul a fost condamnat definitiv, iar instanța a decis ca acesta să rămână în spatele gratiilor 12 ani.

A trecut mai bine de un an de când Dan Santo, un tânăr în vârstă de 28 de ani din Șelimbăr, a fost ucis de Robert Avram din Sibiu. Crima s-a petrecut în data de 9 spre 10 septembrie 2020, în cartierul Terezian din orașul de pe Cibin. După o ceartă cruntă, Roby i-a băgat cuțitul în inimă lui Dan, prietenul lui din copilărie.

Sursele Ora de Sibiu au declarat în toamna anului trecut că unul din motivele scandalului mocnit a fost o femeie (CITEȘTE AICI DETALII).

CITEȘTE ȘI: Cine era Dan Santo – Avea doi copii 

CITEȘTE ȘI: Cum s-a ajuns la crimă – Ce au făcut victima și criminalul în acea seară 

Acum, după atâtea luni de judecată, familia celui care a decedat poate avea liniște, căci Roby a fost condamnat definitiv. A primit însă o pedeapsă mai ușoară, 12 ani în loc de 15.

„Admite apelul declarat de inculpatul Avram Robert-Gabriel împotriva Sentinței penale nr. 44/2021 pronunțată la 05.05.2021, în dosarul nr. 2267/85/2020 al Tribunalului Sibiu și în consecință: Desființează sentința atacată, numai cu privire la individualizarea judiciară a pedepsei principale aplicate inculpatului Avram Robert-Gabriel, sub aspectul cuantumului acesteia, și procedând la o nouă judecată în aceste limite: Reduce de la 15 ani la 12 ani închisoare, pedeapsa aplicată inculpatului Avram Robert-Gabriel pentru comiterea infracțiunii de omor (…). Menține celelalte dispoziții ale sentinței penale atacate. În temeiul art. 72 Cod penal deduce din pedeapsa aplicată inculpatului Avram Robert-Gabriel durata măsurii preventive a reținerii din data de 10.09.2020 şi durata măsurii arestului preventiv din 11.09.2020 la zi”, se arată în soluția publicată pe Portalul Instanțelor de Judecată.

Trafic de droguri din închisoare

Roby din Terezian nu a fost tocmai un „arestat” model. În tot acest timp de când a fost trimis după gratii și-a continuat afacerile începute în libertate. În luna aprilie a acestui an s-a aflat că tânărul făcea trafic de droguri în penitenciar și, mai mult, era capul unei rețele care a fost destructurată de polițiștii și procurorii sibieni. (MAI MULTE DETALII AICI).

Ultima oră

Comentariul meu