Topul parcărilor din marile orașe - Sibiul pe primul loc la cele stradale și codaș la cele pentru persoane cu dizabilități
Foto Arhivă

Sibienii se plâng mereu de lipsa locurilor de parcare din oraș. În zona centrală este o adevărată luptă să găsești un loc liber, indiferent de zi sau oră. Dar, chiar și așa, Sibiul se află pe primul loc la numărul de parcări ”pe stradă”. În comparație cu alte orașe însă, suntem codași la parcările pentru mașinile electrice, iar la cele pentru persoanele cu dizabilități nu ne aflăm nici măcar în top 10.

În cazul parcărilor ”on-street”, un top general al orașelor este dominat de Sibiu. Astfel, figurăm în top cu 26.904 locuri de parcare ”pe stradă”. Pe locul 2 se situează Craiova, apoi Râmnicu Vâlcea, Baia Mare, iar Bucureștiul e pe locul 5 cu 20.000 de locuri ”on street„.

În ceea ce privește parcările cu plată Sibiul se află pe locul 7 cu 3.391 de astfel de locuri. Pe primul loc se situează Oradea cu 9.259 de locuri cu plată, urmată de Arad, Târgu Mureș, Baia Mare, Alba Iulia, Râmnicu Vâlcea.

Făcând astfel o diferență, municipiul Sibiu se situează pe locul 2 la numărul parcărilor fără plată- 23.920.

În ceea ce privește veniturile din parcări, cei mai mulți bani îi încasează Cluj Napoca- 18.330.235 de lei anual. Locul doi este ocupat de București, iar trei de Craiova. Din acest punct de vedere Sibiul ocupă locul 8 cu 5.793.446 de lei încasați anual.

Se pare că sibienii respectă în mare regulile privind parcarea pentru că municipiul se află pe locul 7 la sumele încasate din amenzi pentru parcare neregulamentară, cu 169.600 de lei încasați anual. Cei care colectează cel mai mult din acest tip de amenzi sunt orădenii cu 1.288.314 și, surpriză, medieșenii sunt pe locul 2 cu 899.018 de lei.

În ceea ce privește locurile de parcare pentru biciclete Sibiul nu stă deloc bine. Deși suntem pe locul 3 cu 679 de astfel de locuri, diferența față de primul loc este mare. Acesta este ocupat de Miercurea Ciuc cu 1.040 locuri pentru biciclete.

Bine nu stăm nici la parcările pentru mașinile electrice. Avem doar 2, lucru care ne situează pe locul 10 în top. Suntem depășiți de orașe mici precum Jimbolia sau Calafat care au 4 sau 5 parcări pentru mașinile electrice.

Nici locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilități nu sunt foarte multe în Sibiu. Topul pe acest segment a fost realizat până la locul 10, iar Sibiul nu se află aici.

Topul parcărilor publice a fost realizat de Vegacomp Consulting pentru al doilea an consecutiv.

 

 

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică