recomandări de weekend la sibiu - plimbări în natură și piese de teatru
Foto Facebook Muzeul Astra

Ultimul weekend din octombrie se anunță unul cu o vreme extrem de frumoasă. Așa că e de profitat, iar o plimbare în Sub Arini sau Muzeul din Dumbrava nu poate să fie decât relaxantă și de neuitat. Dar, sunt pregătite și alte evenimente în oraș care nu trebuie ratate nici ele.

Prințesele spion” este piesa care se va juca în acest weekend la Teatrul Gong. Reprezentații sunt programate pentru sâmbătă, de la orele 11 și 18 și duminică de la ora 11. Povestea din spectacolul „Prințesele – Spion” este una contemporană, autorii încercând să explice o problemă frecvent întâlnită în orașele din România – distrugerea parcurilor și a spațiului verde – pe înțelesul unor copii între 3 și 5 ani. Spectacolul este o modalitate performativă pentru activarea conștiinței civice a copiilor în domeniul ecologic.
Producția afirmă dreptul parcului de a exista și dreptul copiilor la spațiul verde. Cu o folosire neașteptată a spațiului de joc, cu muzică ritmată și personaje fantastice pe care copiii le vor îndrăgi, „Prințesele – Spion” îi va ajuta pe cei mici să înțeleagă cât de important este un copac și, totodată, să creadă în puterea lor de a schimba lucrurile.

recomandări de weekend la sibiu - plimbări în natură și piese de teatru

BRAVUL SOLDAT ŠVEJK” de Jaroslav Hašek se va juca sâmbătă, de la ora 19 în Sala Mare a Teatrului Radu Stanca. Durează aproximativ o oră, iar un bilet costă 25 și 30 de lei.

recomandări de weekend la sibiu - plimbări în natură și piese de teatru

SUNT O BABĂ COMUNISTĂ” după Dan Lungu este cea de-a doua piesă din acest weekend de la Teatrul Radu Stanca. Actorii urcă pe scenă duminică, de la ora 19. Durează o oră și 10 minute, iar un bilet costă 25 și 30 de lei. Detalii despre ambele piese de la Stanca, AICI 

Expoziția ”Transilvania altfel. Istorii culturale din Principat„ poate fi vizitată la Muzeul Brukenthal. Este o expoziție care propune publicului să vadă Transilvania diferit, cu ajutorul unei selecții de cărți, hărți și gravuri produse în Transilvania sau de foștii locuitori ai regiunii. Detalii AICI 

Cinegold are programate filmele momentului, pentru toate gusturile: Nu e vreme de murit, Familia Addams 2, Ron o ia razna, Halloween- noaptea crimelor, La civil, Trăind printre demoni, A fost odată-n Soho, Familia Monstrulescu 2, Ultimul Duel. Programul complet AICI 

Dacă însă vreți să vizitați una din secțiile Muzeului Astra, sau să faceți o plimbare prin cel din Dumbrava, orarul este cel de iarnă:

-program de vizitare: luni – duminică, între orele 08.00 – 18.00
-program casierie principală, intrarea nr.1 în Muzeul ASTRA: luni – duminică, între orele 08.00 – 17.45
-program casierii secundare: luni – duminică, între orele 09.00 – 17.00 (ultimul bilet 16:45)
-program Galerii de Artă Populară: luni – duminică, între orele 09.00 – 17.00
-program cafenea: luni – duminică, între orele 09.30 – 17.00
-program vizitare expoziții temporare: miercuri – duminică, între orele 09.00 – 17.00

recomandări de weekend la sibiu - plimbări în natură și piese de teatru
Foto Facebook Muzeul Astra

Grădina zoologică este și ea deschisă, iar copiii cu siguranță că sunt nerăbdători să vizitez animalele de aici. Încă este deschisă poarta 2 în zilele de sâmbătă și duminică, între orele 10- 16, iar pe la poarta principală se poare intra între orele 9:30- 17:30.

 

Ultima oră

Comentariul meu