facebook îşi schimbă numele în meta - ce se întâmplă cu reţeaua de socializare

Facebook a anunţat joi că îşi va schimba numele în Meta. Potrivit informaţiilor din presa internaţională, reţeaua de socializare îşi va păstra numele de Facebook, în schimb compania-mamă, din care fac parte şi Instagram sau Whatsapp, se va numi Meta

„De acum înainte, vom fi mai întâi metavers, nu Facebook mai întâi”, a spus CEO-ul Mark Zuckerberg, citat de Business Insider, în timpul evenimentului Oculus Connect al companiei.

Compania va fi tranzacţionată la Bursa de Valori New York cu noul simbol MVRS începând cu 1 decembrie.

La ora trasmiterii acestei ştiri, acţiunile Facebook, tranzacţionate la bursa din New York erau în creştere cu 3,85% şi cotate la o valoare de 324,17 dolari.

Noul logo al companiei va fi o literă „M” albastră.

Rebrandingul – legat de o lume virtuală şi hardware cunoscut sub numele de „metavers” – vine pe fondul unui efort mai amplu de a îndepărta atenţia de la informaţiile apărute cum că Facebook ştia că provoacă o serie de daune sociale, relatează Washington Post.

Un whistleblower a prezentat zeci de mii de documente care demonstrează modul în care compania era conştientă de faptul că a provocat polarizare socială în numeroase ţări, a condus oamenii la adăposturile de dezinformări şi nu a reuşit să oprească o reţea violentă care a dus la asaltul asupra Capitoliului american în 6 iunuarie. Ca răspuns, legiuitorii din întreaga lume au ameninţat cu noi reglementări pentru industria tehnologică şi au cerut mai multe informaţii de la Facebook despre ce informaţii a adunat.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Facebook (Meta) tocmai a inceput sa piarda din popularitate, iar actiunile sunt in scadere.
    Din pacate, tot mai multi oameni sunt prinsi in „lumea virtuala” si uita sa se bucure de realitate.

  2. OK, deci când discut BANALITĂȚI cu cineva, vreau să-i văd ochii. De ce aș renunța la acest „termometru” al sincerității pentru discuții mai serioase?
    Nu mai am cont de Facebook de mai bine de 2 ani și mă simt ca și cum aș fi aruncat din casă o oglindă și un geam deformate în cel mai oribil mod. Cum se numeau ele sau ce funcție ar fi trebuit să îndeplinească nu mi se pare deloc relevant.