cinci semne că aveți nevoie de o canapea nouă

Canapeaua începe să arate puțin prea uzată după o noapte petrecută în fața televizorului? Acesta este unul dintre cele mai frecvente semne că aveți nevoie de o canapea (sau mai multe canapele extensibile) nouă. Pentru mulți proprietari, acesta poate fi o decizie grea de luat.

Cum determinați semnele, este timpul pentru o nouă canapea? Când vine vorba de casele noastre, în general ne place totul, inclusiv mobilierul. Sunt amintiri confortabile ale călătoriei noastre și uneori păstrează multe amintiri. Dar, uneori, le iubim prea mult. Iubim anumite piese atât de mult încât este dificil să le aruncăm, când ar trebui.

Durata medie de viață a unei canapele extensibile este de 11 ani – timp suficient pentru a vă face niște amintiri de durată. În plus, a scăpa de unul dintre cele mai confortabile locuri din casă este întotdeauna dificil. Acestea fiind spuse, uneori nu veți avea de ales. Iată câteva semne că este timpul să înlocuiți vechile  canapele extensibile cu un model mai nou.

1. Culori terne

După cum probabil știți, toate culorile țesăturilor se estompează în timp. Dacă vă țineți acele canapele extensibile aproape de o fereastră, acest lucru se poate întâmpla mai repede decât vă așteptați. Lumina directă a soarelui conține puternice raze UV ​​(ultraviolete), care accelerează procesul de estompare a unui coltar extensibil. Unele culori și materiale sunt mai rezistente decât altele, dar toate se vor estompa în timp. Culorile terne reduc aspectul camerei dvs. – mai ales odată ce devin prea vizibile pentru a fi ignorate.

2. Țesătură uzată

Pe o notă similară, țesătura canapelei dvs. va începe în cele din urmă să își arate și ea vârsta. Unele dintre cele mai frecvente semne includ franjuri și zgârieturi, în special la margini. Dacă aveți canapele extensibile din piele, este posibil să observați și câteva fisuri. Desigur, puteți încerca să coaseți defectele sau să le smulgeți. Totuși, rețineți că acest tip de uzură se va înrăutăți în timp.

3. Design învechit

Doriți să faceți câteva modificări de design în camera dvs. de zi? Dacă da, este posibil să observați că vechea canapea nu se mai potrivește. La urma urmei, tendințele de decor interior se schimbă rapid, iar mobilierul elegant devine în curând depășit. Acum, asta nu înseamnă că ar trebui să vă înlocuiți mobilierul în fiecare an. Acestea fiind spuse, de ce să nu aruncați o privire la ceea ce este la modă acum? Dacă vedeți ceva care vă place, înlocuirea acelei canapele extensibile vechi nu va părea deloc o propunere mohorâtă.

4. Perne aplatizate

Când canapeaua dvs. este încă nouă, pernele sale vor fi mai rezistente. Schimbarea lor în mod regulat pentru a distribui uzura uniform ajută, de asemenea, în acest sens. La un moment dat, însă, nicio schimbare nu le va readuce la viață. Pentru a stabili dacă pernele dvs. sunt plate, uitați-vă la canapea când vă ridicați de pe ea. Dacă puteți observa conturul corpului dvs., este timpul pentru un înlocuitor.

5. Pete vizibile

Pe de o parte, unele produse de curățat pentru țesături de tapițerie pot face minuni pentru canapele extensibile. În majoritatea cazurilor, vor scăpa de orice – de la scurgerile de sos de roșii până la petele de vin. Dacă nu ies, în cel mai rău caz, puteți, de asemenea, să răsturnați perna pentru a le ascunde. Totuși, toate acele scurgeri, pete și alte nenorociri se adună. În acel moment, cumpărarea unei canapele extensibile noi va fi mult mai simplă decât încercarea de a o curăța cea veche.

 

Vă gândiți să investiți într-o canapea nouă? Contabilitatea factorilor de mai sus vă va face alegerea mai ușoară. Desigur, stilul dvs. de viață și alegerile de design ar trebui să joace și ele un rol major în decizia dvs. Dacă v-ați hotărât, vă recomandăm să aruncați o privire la colecția de canapele extensibile online. Nu uitați, cel mai bun loc din casa dvs. nu trebuie să fie neapărat și cel mai scump, iar online puteți găsi cele mai bune oferte.

 

Ultima oră

Comentariul meu