tursib sustine afirmațiile directorului tehnic din cadrul caravanei smart city sibiu

Pentru a clarifica informațiile prezentate de o publicație locală într-un articol cu titlul: „Fake news la Caravana Smart City…” cu privire la societatea TURSIB, societatea locală de transport în comun transmite următoarele precizări:

Informațiile expuse de către Directorul tehnic al societății TURSIB, în cadrul Caravanei Smart City, reprezintă o recunoaștere a unei realizări importante a municipalității Sibiu și a societății Tursib și nu constituie afirmații false, menite a induce publicul în eroare.

În anul 2011, Tursib a implementat un sistem unic în Europa prin care biletul de autobuz se plătea cu un card de tip PayPass în mijloacele de transport în comun. Tehnologia era considerată unică în Europa şi o premieră pentru că, pentru prima dată se emitea și un tichet de autobuz,  plata făcându-se instant, în mai puţin de o secundă şi pentru orice tranzacţii care erau sub 100 de lei nu era necesară introducerea codului PIN.

În aceeași perioadă societatea Tursib a fost premiată, de către Uniunea Internațională de Transport Public, pentru Modelul de Afacere Business Model Award –  regiunea Europa Centrală și de Est.

Suntem conștienți de faptul că transportul public din municipiul Sibiu mai are mulți pași de realizat până la atingerea  performanței serviciilor de transport europene, în prezent fiind în desfasurare mai multe proiecte privind creșterea mobilității urbane.  Nu considerăm însă că trebuie ignorate lucrurile bune care s-au realizat.

În anul 2011, proiectul privind sistemul de plată contactless din mijloacele de transport în comun a fost promovat atât în presa locală cât și în cea națională (VIDEO – Sibienii pot plăti direct cu cardul biletul în autobuz. Vezi cum a testat primarul Iohannis sistemul (oradesibiu.ro); VIDEO Sibienii plătesc direct cu cardul şi în mijloacele de transport, biletul de autobuz GALERIE FOTO | adevarul.ro ).

Considerăm regretabil faptul că o publicație sibiană prezintă eforturile susținute ale municipalității Sibiu și ale societății Tursib, de îmbunătățire a serviciului de transport public local, prin acțiuni care doresc a minimaliza și a pune în umbră realizările orașului nostru.

Ultima oră

Comentariul meu