drama de la apoldu de jos - oamenii au fost până la urmă evacuați din bloc de către primărie

Povestea evacuării singurului bloc din Apoldu de Jos a ajuns la final. Cei care au locuit acolo nu au ajuns la un consens cu primarul Florin Barbu, astfel că decizia judecătorească de evacuare a fost pusă în practică. Oamenii s-au împrăștiat pe unde au reușit să găsească un acoperiș deasupra capului.

Oamenii care au locuit în singurul bloc din comuna Apoldu de Jos au avut un conflict deschis cu primarul independent Florin Barbu. În numele Primăriei, acesta a deschis un proces pentru evacuare locuitorilor, pe motiv că stăteau acolo ilegal, iar blocul nu a avut niciodată destinația de locuințe sociale. Judecătorii i-au dat dreptate, iar oamenii urmau să plece. Dar, aceștia au venit cu tot felul de argumente contra: că locuiesc acolo de zeci de ani, că au făcut investiții bazându-se pe promisiunile primarilor anteriori că li se vor face acte pe locuințe, că sunt bătrâni, că au copii care merg la școală.

VEZI AICI VIDEO CU CE SPUNEAU OAMENII DSPRE EVACUARE ȘI CONFLICTUL CU PRIMARUL

Primarul le-a propus o soluție de compromis: îi va lăsa să locuiască acolo până în luna aprilie cu condiția să plătească o factură restantă la curent. Oamenii au refuzat, pe motiv că acel consum nu a fost al lor.

CITEȘTE AICI PROPUNEREA PRIMARULUI 

Pentru că nu s-a ajuns la nicio înțelegere între cele două părți, hotărârea judecătorească s-a pus în practică și oamenii au fost evacuați. ”Vineri ne-au scos afară. Fiecare s-a dus pe unde a putut. Unii la prieteni, alții au găsit câte o cămăruță pe aici prin Apold, alții prin Sibiu. Vai de capul nostru. O femeie bătrână s-a dus aici în Apold într-o cameră care nici acoperiș nu are, plouă înăuntru. Vai de capul nostru”, spune una dintre fostele locatare.

Viitorul blocului va fi hotărât în Consiliul Local, dar primarul își dorește să găsească un investitor care să facă aici un azil de bătrâni.

 

Ultima oră

Participă la discuție

8 Commentarii

  1. Este un nesimtit de primar,iar unele instituti pe care il favorizeaza pe iel sa le fie rusine si cineva ar trebui sai traga la raspunderi.acei copii satau de cateva luni fara a putea sa faca scoala de oare ce stau pe unde poate ,alte scoli nui primaesc de oare ce este cam târziu domiciliu e tot in comuna aia sa le fie rusine.iar prefectura sibiului si celorlanti sa le fie rusine ca nu ia in considerare

  2. Aceste sarbatori sa dea dumnezeu sa le aiba si domn primar cum are si acesti oameni pe strada.sa ajunga si el tot asa.ca in toata ziua se roaga oameni sa pateasca si iel asa ceva.

  3. Aha da cam asa merge amenintari peste amenintari ca da iel an judecata dar cine se crede sa tot dea an judecata,nu este de ajuns ca iau scos afara fortat ,si acuma sa le ceara bani,auzi ca pentru facturile de la parter,dupa sa le dea bani ca au stat an bloc ia auzi ce se aude de groaza,si dupa amenintari pe fie care ca ai da in judecata ce rusine din partea lui.eu as dori sai spun ceva si sunt foarte sigur ca o sa vada si sa gandesca ce spun.domnule primar daca dumneata cautai intelegere cu acesti oameni ati garantez ca toate erau bune si fericite.gandeste 12 famili cate 200 de lei pe luna am zis doar 200 de lei la 12 famili2200 de lei pe luna ati intra in primarie si daca te intelegeai cu iei ajungeai poate peste 2200 de lei pe luna in primarie care puteai face ceva cu iei.oare ce crezi ca ca sa faci azil de batrani îti trebuie mari conditi domnule nu face nimeni asa ceva doar daca vati inteles voi intre voi.astfel nu vine nimeni acolo sa investesca gamditiva bine mergeti pe un drum gresit este timp de refacere pana nu este tarziu mai puteti face o intelegere cu iei .astfel mergeti pe un drum gresit stiu ce spun au mai fost de astea si an alte parti si au mers oe um drum gresit.va trebuie asistente va trebuie doctori va trebuie lift acolo pentru a urca oameni batrani va trebuie foarte multa aparatura ganditiva ca suntem in pandemie si se cere foarte multa igiena,mai ales ca sunteti la sat cam greu in acea comuna.nu stiu ce se intampla este clar ca a fost putina razbunare.dar aveti timp sa reparati totul.parerea mea este sa puneti chirie si sa aduceti un surplus comunei nu asa ca asa mergeti tot la fund .nu se ajunge nici unde .va costa bani multi multi sa faceti ce vreti plus asta .ganditiva sunteti primar indempendent nu puteti sa faceti foarte multe .legal nu o sa primiti bani care ar trebui vorbim legal o sa vedeti ca nu o sa beneficiati de unele sume cea ce altele comune o sa beneficieze .dumneavoastra sunteti indempendent va cred ca vreti sa faceti ce va dar nu asta e scopul cu acesti oameni.va faceti mai mult rau.ganditi ce vam spus lasati rautatea .lasati vorbele la toata lumea lasati ce va invata unu si altul ganditiva bine mergeti la alti primari sa va invete daca nu stiti cu exactitate lasati reprezentanti aceia va vor bani ca si avocati pana va ia bani ganditi bine.va urez numai bine si sa auzim de bine

  4. Felicitari oamenilor din comuna ca arata dovada de umanitate.felicitari doamna oara si doamna lenuta ati dat divada de umanitate.acuma doresc sa spun si eu ceva .domnule primar dumneata chear asa ai vrut sa faci sa vinzi bunul comunei domnului cazacu sau domnului iliuta este de speriat asa ceva .nu se poate asa ceva.eu cred ca daca puneai chirie oamneilor sa aduca un beneficiu oamenilor lunar din comuna cred ca toti oameni din comunitate erau multumiti.rusine dati domnule demisia ca deja ai facut prea multe .ceai facut teai dus la judecatoria salite si ati facut totul rapid sa nu stie nimeni.dovezile oamenilor ati anulat ce faceti rusine nu spuneti adevarul care este si trecut bravo celor din comuna care intervine .oamenilor nu va fie teama si spuneti ce va doare nu va lasati in calcati in picioare ca acest om a intrat in primarie aiurea .uitativa dragi oame si spuneti ca anca mai este timp sa intoarca problemele o sa vanda bunul comunei unia care dupa acea o sa va para rau acesti oameni care va ajutat pe toti din comuna ganditiva ca acesti oameni a fost ajutorul multor oameni din comunitate incepand de la copii pana la parinti.ganditiva ca ori ce ajutor aveati la bloc la iei mergeati.nu va fie teama si spuneti domnului primar sa se opreasca anca mai este timp sa se rezolve problema .dupa ce o sal vanda nu mai puteti face nimic acesta este un bloc pe care vor sa produca multi bani.este un interes comuna .trimit din nou catre consilieri sa isi dea seama ce face si sa anuleze tot ce a stricat acest primar.suntem intro situatia extrem de grav .in comunitatea nostra .toti ani acestia nu sa auzit de comuniatatea acesta si acuma sa ne facem de tot rasul pentru ce. Pentru niste oameni necajiti.ok inteleg ca nu au fost exempli acesti oameni dar existau soluti pentru iei sa fie pusi an rand cu oameni daca asa spune iel ansa acolo este cu totul alceva .voi oamnei din comunitate stiti toata situatia .stiti acre si cum voi puteti sa faceti sa se antoarca tot .sunt oameni necajiti si trebuie ajutati sunt oameni de la voi din comuna nu lasati sa fie calcata comunitatea in picioare .si sa fie vandut ceva ce nu le apartine.

  5. Care evacuare ??? Ilegal a spart ușile oamenilor cu mascații sunt oamenii înca in judecata cu domnul primar el face totul de capul lui Nu este adevărat articolul ce ați postat

  6. Nimic adevărat din ce a-ți scris în acest reportaj sau cum se numește .Va spun eu cum sta în realitate treaba , sunt locuitor și plătitor de taxe în localitatea Apoldul de jos oamenii ăștia avut totul plătit ,câteva apartamente de la parterul blocului au fost deținute de primărie de la construcția blocului și pana acum . NO și după cum se știe de toți apolzani primăria a avut asociația Romana – franceza în apartamentele de la parter , a fost dispensar în doua apartamente și farmacie toate la parterul blocului ..no acele apartamente au rămas cu datorii neplătite și acum vroiau bani de la bieți oamenii sa le plătească curentul chefurilor făcute de primari cu francezi și datoriile restante de la farmacie și dispensar .pana acum nu am vrut sa ma bag , am tot urmărit sa vad și eu pana unde poate ajunge primarul nostru ! Primarul uita și majoritatea apolzanilor au uitat ca femeia aceea bolnava le-a curățat casele pe o pâine și pe ne înțelegem noi ca acum stau prost cu bani inclusiv lui Adi ( cumnata primarului care lucrează în primărie) . Sa ma contrazică cineva din apolzani ca nu este adevărat și mie mi-a muncit în casa și la toți apolzani este strigător la cer ce a putut face primarul, dar vrem sa îl asiguram noi oamenii corecți din Apold ca al doilea mandat nu o să-l mai prindă , primarul este rușinea familei lui și o rușine pentru noi apolzani .plătim taxe și impozite sa umble prin judecata cu oameni ăștia? și acum spune ca se încearcă sa caute un investitor sa investească în bloc și sa facă azil de bătrâni? Care este investitorul acela Iliuță Pascu cu care face grătare și a petrecut câțiva ani la pușcărie? Sau purtătorul de cuvânt al primarului Cazacu ? Oare asta a fost înțelegerea de la început? Suntem curioși sa vedem ce o sa facă Domnul primar ( rușinea Apolzanilor) , foști locatari ai blocului au fost oameni curați si cinstiți altfel nu le curățau apolzanilor casele. Tot ce a declarat Primarul și purtătorul lui de cuvânt sunt minciuni pentru care vor răspunde la finalul mandatului , cum sa ne conducă un astfel de primar care are component de adolescent? RUȘINE..

    1. Un mincinos acest primar.Tot timpul a mințit.Dacă îi spui adevărul se supără și amenință că mă dă în judecată.