se schimbă criteriile de acordare a locuințelor sociale - ce condiții trebuie să îndeplinească sibienii
www.newsbv.ro

Tot mai mulți sibieni depun cereri pentru acordarea unei locuințe sociale. Acesta este unul dintre motivele pentru care comisia socială din cadrul Primăriei a reevaluat criteriile de acordare a acestor spații. Consilierii locali vor vota în ședința din această lună noile condiții.

[fvplayer id=”241″]

Cel mai important criteriu este cel al venitului:  ”Venitul pe membru de familie – venit mediu net lunar persoană,
realizat în ultimele 12 luni, sub nivelul câştigului salarial mediu net lunar pe total economie, comunicat de institutul Naţional de Statistică în ultimul Buletin statistic anterior lunii în care se analizează cererea, precum şi anterior lunii în care se repartizează locuinţa”, se arată în proiectul de hotărâre.

Cele mai multe puncte- 15, se acordă persoanelor evacuate cu hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă din imobile retrocedate de mai mult de 5 ani și persoanelor care au locuit legal în imobile retrocedate şi care în prezent se află în imobil fără forme legale.

La calcului punctajului se ia în considerare și dacă cel care a depus cererea are mai mult de un copil sau dacă în prezent locuiește în condiții neadecvate, cu 8 sau mai puțini metri pătrați pentru o persoană.

În funcție d veniturile familiei se acordă punctaje diferite, la fel și pentru persoanele care dețin un certificat de handicap.

La acordarea unei locuințe sociale se va ține cont și de vechime cererii depuse.

Toate condițiile se regăsesc AICI 

 

Ultima oră

Comentariul meu