un electrician jefuia bănci folosind un pistol stricat
Sursa Foto - Pixabay

James Wersick un electrician din Washington a jefuit mai multe bănci și a intrat în puşcărie la 72 de ani. Este unul dintre cei mai în vârstă deținuți din Maryland, notează Mediafax.

Zeci de ani, James a fost unul dintre cei mai căutaţi electricieni din suburbiile capitalei, dar, pe măsură ce a îmbătrânit şi, s-a trezit fără muncă, Aşa că Wersick a început să jefuiască bănci, după vârsta de 60 de ani.

Intrat într-un program de ucenicie de îndată ce a terminat liceul, la sfârşitul anilor 60, în scurt timp îşi obţinuse licenţa de electrician şi din gură-n gură îşi făcuse clientelă, a lucrat multă vreme în casele bogaţilor dintre oraşele Potomac şi Bethesda, în Maryland.

„Numai în Potomac am lucrat în cel puţin 200 de case. M-au lăsat singur, uneori chiar şi cu copiii lor”, a spus el în faţa judecătorului care l-a condamnat la cinci ani de închisoare pentru tâlhărie. Wersick spune că a început să jefuiască bănci pentru a supravieţui. A furat, în total, suma de 52.334 de dolari.

„La un moment dat, telefonul a încetat să sune”, a încercat el să se justifice în instanţă, în faţa judecătorului David Boynton. În 2012, Wersick a vizat prima bancă din Potomac, filiala M&T de pe River Road. A intrat îmbrăcat cu o jachetă albă cu glugă, o mască, o umbrelă şi un pistol în mână. A ieşit cu 3.444 de dolari. „Am făcut exact asta şi am reuşit să mă descurc pentru o vreme”, i-a spus el detectivului Jose Guzman, în timpul interogatoriului.

Câţiva ani mai târziu, la începutul lui 2014, a lovit într-o sucursală Capital One din Bethesda, luând 22.150 de dolari, şi nici măcar un an mai târziu a jefuit o altă bancă M&T din Kensington. Cei 12.769 de dolari luaţi au fost folosiţi doar pentru a plăti facturile. „Nu că ar fi o scuză grozavă”, a recunoscut el.

A mai dat două lovituri, apoi a stat departe de bănci timp de patru ani.

În dimineaţa zilei de 4 august 2020, Wersick s-a trezit flămând – tocmai mâncase cu o zi înainte un sandviş cu ton – dar erau trei săptămâni de chirie restante de plătit. Aşa că, având o mască chirurgicală şi cu o armă în mână, a intrat într-o sucursală a băncii NCP din Potomac, tot pe River Road.

Nu a avut timp să iasă cu cei 7.717 dolari într-o geantă când poliţistul local Mark Gribble l-a oprit pe trotuarul din faţa instituţiei, arestându-l. „Sunt client”, a încercat să spună, dar mustaţa albă groasă şi vârsta înaintată nu au fost suficiente pentru a-l elibera. Pe lângă punga plină cu bancnote, avea şi un pistol şi trei cuţite.

A fost al şaselea jaf în opt ani, primul în care a dat greş. Wersick le-a recunoscut pe toate, dar, după ce a făcut o înţelegere cu agenţii, a pledat vinovat doar pentru ultimul, pentru care a şi fost condamnat. „Nu am fost inofensiv, am ameninţat oamenii”, a recunoscut el în timpul interogatoriilor, dezvăluind că a folosit întotdeauna un vechi pistol german Walther PP, un pistol semiautomat ruginit care nici măcar nu funcţiona.

Sursa – Mediafax.

Ultima oră

Comentariul meu