gafa poliției locale din sibiu - răspuns halucinant dat unui sibian care a reclamat că o mașină este parcată aiurea

Un loc de parcare liber se găsește greu în Sibiu, mai ales în zona centrală. Așa că atunci când un șofer a găsit libere nu unul, ci două locuri, s-a gândit probabil să le ocupe, să fie sigur. Așa că a parcat paralel cu trotuarul, pe ambele spații. Un sibian a considerat că parcarea este una ilegală și a anunțat Poliția Locală prin aplicația Sibiu City App. Doar că răspunsul primit l-a lăsat perplex.

Șoferul sibian și-a parcat mașina de transport marfă pe strada 9 mai. Un trecător a observat faptul că acesta parcase pe două locuri, așa că a făcut o sesizare prin aplicația Sibiu City App, însoțită de o fotografie. Deși era evident că parcarea era una ilegală, răspunsul celor de la Poliția Locală a fost uimitor:

La verificarea efectuată de Poliția Locală, a fost depistată autoutilitara sesizată de dumneavoastră. Nu se pot lua măsuri legale de sancționare a conducătorului auto deoarece nu există temei legal cu privire la acest aspect

 

gafa poliției locale din sibiu - răspuns halucinant dat unui sibian care a reclamat că o mașină este parcată aiurea

Polițistul local care a dat acest răspuns și-a dat seama apoi că ceva nu e în regulă, așa că și-a anunțat superiorul. A fost lămurit că orice parcare ilegală poate fi sancționată. ”M-a sunat polițistul și mi-a spus. A fost o scăpare din partea lui, șoferul respectiv va fi amendat. Răspunsul va fi și el modificat în aplicație”, a spus Gheorghe Aldea, șeful Poliției Locale Sibiu.

”În cazul semnalat de cetățean se va aplica amendă pentru blocarea și/sau limitarea accesului în parcare, în baza HCL 201/2001, art. 22 litera s. Dispeceratul Poliției Locale a rectificat pe Sibiu City App răspunsul către cetățeanul în cauză pentru a îndrepta eroarea produsă”, a spus Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

 

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. nu scrie nicaieri in oras ca nu ai voie sa parchezi o masina de 3,5 T intr-o parcare publica.Daca auto depaseste dimensiunea spatului de parcare si blocheaza jumate de strada atunci iar nu era bine.Poate persoana locuieste in zona si figureaza in acte la adresa str.9 mai ,unde poate sa -si parcheze auto decat acolo.

  2. Bine ca a avut bun simt sa o parcheze de a latul nu de a lungul sa incurce circulatia! Din moment ce de afla pe loc de parcare nu conteaza unul sau doua amenajat corespunzator, pentru ce sa i dea amenda??? Doar nu a lasat o in mijlocul drumului si a plecat