agenții de pază de la magazinele din sibiu vor fi instruiți de polițiști pentru verificarea respectării măsurilor anti covid

De când au intrat în vigoare noile măsuri de protecție împotriva răspândirii covid 19 polițiștii sibieni fac zilnic controale atât în oraș, cât și în magazine și mall-uri. Dar, nu pot fi prezenți mereu în aceste locuri, iar în lipsa lor, agenții de pază ar trebui să vegheze la respectarea măsurilor. Astfel, polițiștii sibieni îi vor instrui pe aceștia asupra felului în care trebuie să acționeze.

”Noi facem verificări zilnice la toate magazinele nealimentare, mall-uri și cele de bricolaj, deci magazinele neesențiale. Vom face instructaj cu cei care asigură paza, să cunoască reglementările, să se organizeze și să verifice certificatele verzi. Încercăm să luăm toate măsurile pentru a restricționa accesul celor care nu au dreptul, conform normativelor în vigoare. Polițiștii nu pot fi non stop în magazine, de aceea este important ca cei de la pază să facă și ei verificări”, spune Tiberiu Ivancea, șeful IPJ Sibiu.

Cât despre agenții de pază care ei înșiși nu respectă măsurile, polițiștii îi pot sancționa la fel ca pe orice alt cetățean. ”Dacă un agent nu poartă masca corespunzător, de exemplu, nu îl putem sancționa decât în ceea ce privește măsurile de protecție individuală”, spune Tiberiu Ivancea.

Prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu, spune că întâlnirile cu cei de la paza magazinelor sunt benefice. ”Aceste întâlniri au scopul de a îmbunătăți activitatea de respectare a măsurilor care sunt în vigoare. Sunt persoane care nu respectă legislația, dacă ar respecta toată lumea ar fi extraordinar. Instituțiile care au aceste atribuții își fac datoria în limitele resurselor de care beneficiază. Încercăm să luăm punctual măsuri în momentul în care nu se respectă restricțiile”.

Ultima oră

Comentariul meu