se modernizează strada marburg din cartierul tineretului - investiție de peste un milion de lei
Foto Arhivă

Încă o stradă de pământ va intra în reabilitare și modernizare. Este vorba despre strada Marburg din Carterul Tineretului, situată între străzile Roma şi Klangenfurt, paralelă cu linia de cale ferată. Strada are o lungime de aproximativ 225 de metri iar partea carosabilă are structura din pământ şi balast.

Strada este denivelată, iar praful și noroiul nu conferă un confort sporit locuitorilor de aici. Mai mult, strada nu are decât un trotuar lat de aproximativ un metru, aflat într-o stare avansată de degradare.

Colectarea apelor pluviale de pe strada este ineficientă întrucât gurile de scurgere existente sunt colmatate sau astupate în totalitate, ceea ce face ca în perioadele ploioase acestea să băltească pe suprafaţa străzii.

Corpurile de iluminat ale reţelei stradale sunt deteriorate şi folosesc surse de iluminat cu consum ridicat de energie, iar nivelul de iluminare este necorespunzător.

Toate aceste lucruri fac absolut necesară modernizarea străzii Marburg. Indicatorii tehnico economici au fost realizați și urmează a fi supuși aprobării consilierilor locali. Investiția totală se ridică astfel la 1.051.367 de lei cu TVA.

Ultima oră

Comentariul meu