scenă nouă pe lacul din muzeul în aer liber - investiția se ridică la peste 14 milioane de lei
foto: arhivă

Muzeul din Dumbrava Sibiului va avea o scenă modernă, adaptată ambientului locației și cu o sonorizare mult mai bună. Proiectul este unul mai vechi al conducerii, iar acum, după ce consilierii județeni vor aproba indicatorii tehnico economici se va trece la licitațiile necesare punerii în practică a proiectului.

[fvplayer id=”231″]

Actuala scenă de pe lac va fi demolată, iar în locul ei va fi construită una nouă, modernă. Va avea 319,44 metri pătrați, cu o copertină cu amprentă la sol de 781 metri pătrați. Se va construi și o zonă tehnică cu parter și subsol care va găzdui aparatură de sonorizare de ultimă generație. Rețeaua electrică va fi astfel și ea înlocuită pe o distanță de 400 de metri.

Investiția analizată constă în construcția unei scene pentru evenimente cultural-artistice și presupune crearea unui spațiu scenic adaptat cerințelor contemporane, capabil în același timp să aibă un impact cât mai mic posibil asupra peisajului Muzeului Civilizației Populare Tradiționale ASTRA. Se dorește ca soluția aleasă să ofere maxim de flexibilitate și eficacitate în timpul folosirii și minimul de impact vizual în timpul nefolosirii lui.

Scenariul recomandat prevede apropierea scenei față de mal pentru a îmbunătăți relația dintre spectatori și performeri, dotarea scenei cu un sistem de profile de margine, pentru o maximă flexibilitate în amplasarea reflectoarelor și pentru o conformație geometrică care să permită o gamă cât mai mare de spectacole și o vizibilitate optimă.

De asemenea se va echipa scena cu un spațiu tehnic de depozitare, scară, lift, aflate sub nivelul apei, pentru a permite atât depozitarea ușoară a echipamentului, cât și multiple conformații scenice. Spațiul scenic se va acoperi cu o membrană tensionată, iar scena se va echipa cu instalații de iluminat , sonorizare, video și scenotehnică care presupune extinderea/construirea de rețele aferente.

Investiția totală se ridică la 14,138,831.96 lei cu TVA.

Ultima oră

Comentariul meu