regenerare urbană în zona stadionului municipal - sala transilvania reconstruită și o nouă sistematizare rutieră

Modernizarea și reabilitarea totală a stadionului din Sibiu atrage după sine schimbări majore în zonă. În urma Planului Urbanistic Zonal care va fi realizat se va stabili dacă Sala Transilvania va fi reabilitată sau se va construi o nouă clădire cu același scop. Circulația în zonă însă este sigur că va fi reconfigurată, iar strada Octavian Goga va fi și ea ”regândită„.

video
play-sharp-fill

Regenerare Urbană în zona Sala Transilvania-Stadionul Municipal Sibiu” este denumirea ”din acte„ a schimbărilor care se prefigurează în această zonă. Mai exact, Sala Transilvania este cea care va suferi cele mai multe modificări.

regenerare urbană în zona stadionului municipal - sala transilvania reconstruită și o nouă sistematizare rutieră

Investiția pentru realizarea Sălii Transilvania a fost finalizată în 1998, iar în perioada 2008 – 2010 au fost efectuate lucrări de modernizare a clădirii și parcării.

În prezent capacitatea tehnică a Sălii Transilvania nu mai îndeplinește standardele privind asigurarea desfășurării evenimentelor și a competițiilor sportive polivalente de nivel național și internațional iar aspectul arhitectural nu se mai racordează atât estetic cât și funcțional cu noul Stadion Municipal Sibiu .

Astfel,  rezultă necesitatea unei intervenții urbane de tip regenerare urbană a zonei Sala Transilvania – zona Stadionul Municipal Sibiu, necesitate care implică lucrări de desființare/reconstruire/construire a sălii sportive, respectiv o nouă sistematizare rutieră zona Sala Transilvania – zona Stadionul Municipal Sibiu precum și racordarea urbană și funcțională cu Stadionul Municipal Sibiu .

regenerare urbană în zona stadionului municipal - sala transilvania reconstruită și o nouă sistematizare rutieră

Protocol între instituții

Pentru ca aceste idei să fie puse în practică este nevoie de întocmirea unui Plan Urbanistic Zonal. Iar pentru ca acesta să fie realizat se va încheia un protocol de colaborare între instituțiile implicate: Primăria Sibiu, Consiliul Județean și Sala Transilvania. contractul prevede cuantumul finanțării suportate de fiecare instituție în parte și contribuția la realizarea PUZ-ului. Votul pentru protocol va fi dat în ședințele Consiliului local și al celui județean din această lună.

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

Publică

  1. Foarte bine. Dar, la un teatru demn de Sibiu, capitala culturala și sediul atâtor ediții ale FITS, nu se gândește nimeni. Actualul sediu al teatrului este o rușine. Dar…ce ne trebuie teatru, ce ne trebuie cultura??!! Mai bine sa batem mingea sau sa hahaim pe stadion!
    Sibiul merita un teatru decent! Se aude?

  2. Cea mai buna solutie este mutarea ei intr-o zona mai mare( vezi fosta baza Tursib) si aici facuta o parcare supraetajata care sa duca la descongestionarea traficului prin desfiintarea parcarilor de pe strada Dumbravii si Goga.