proiectul lidl de la trei stejari, la a treia încercare - consilierii locali se pronunță joi

Dezvoltatorii viitorului Lidl de pe strada Fabricii încearcă pentru pentru a treia oară să obțină gir-ul din partea consilierilor locali pentru demolarea construcțiilor existente și începerea lucrărilor. Proiectul a fost retras luna trecută de pe ordinea de zi a ședinței, dar a fost reintrodus luna aceasta sub aceeași formă.

În ședința din luna septembrie consilierii locali au avut pe masă, pentru vot, Planul Urbanistic de Detaliu pentru viitorul magazin Lidl de la Trei Stejari, pe strada Fabricii. Proiectul nu a trecut însă de vot pentru că cei 4 consilieri de la USR Plus au votat împotrivă, iar cei 8 de la PNL s-au abținut. Totul a plecat de la interpelarea consilierului Ioan Plesciuc, de la USR Plus, care a atras atenția că este nevoie și de un PUZ și a cerut dezvoltatorilor să vin cu unul.

”Nu respectă planul de urbanism general și regulamentul de urbanism al municipiului Sibiu care la pagina 144 spune ca pentru intervenții importante asupra organizării parcelei sau funcționării zonei se va elabora în mod obligatoriu un plan urbanistic zonal. Construirea unui magazin de 7000 de metri pătrați, cu două accese, în mijlocul unui ansamblu de blocuri, case, si alte tipuri de construcție este o intervenție importantă. Planul urbanistic zonal se face pentru studierea intervenției viitoarei investiții în corelare cu dezvoltarea urbanistică a zonei, ori acum avem un plan de detaliu care are în vedere doar parcela veche a magazinului și nici pentru aceea nu respectă toate condiționările din regulament. Transformările cu caracter ireversibil care se vor petrece într-o zonă centrală a orașului merită mai multă atenție. Forma propusă acum, a soluției cele mai simple, nu este în interesul orașului și vă propun să cerem investitorului să pregătească și să prezinte un plan urbanistic zonal în conformitate cu PUG-ul și cu regulamentul de urbanism votate de consiliul local Sibiu”, a fost interpelarea lui Ioan Plesciuc de la ședința din luna septembrie.

Acum, după o lună, consilierii locali au în față același PUD, fără Planul Urbanistic Zonal cerut. Rămâne de văzut care va fi votul consilierilor în data de 28 octombrie, când va avea loc ședința lunară.

 

Ultima oră

Comentariul meu