mitropolitul ardealului de ziua armatei la sibiu – ”să avem curaj bărbătesc în ciuda tuturor necazurilor”
Foto Ana Poenariu- Mediafax

ÎPS Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului, a declarat luni cu ocazia Zilei Armatei Române, că trebuie „să avem curaj bărbătesc pe care să-l împrumutăm de la această oaste specială”, în ciuda tuturor necazurilor şi încercărilor, potrivit site-ului oficial al mitropoliei.

„În această zi de cinstire a Armatei Române am înălţat o rugăciune de mulţumire adresată lui Dumnezeu pentru toate binefacerile care au venit asupra slujitorilor acestei instituţii. Lor le transmitem acum urările de bine, ani mulţi şi binecuvântaţi pentru ca noi să avem linişte, încredere şi mai ales speranţă într-un viitor mai bun şi într-o linişte deplină. Şi pentru ca sărbătoarea să fie împlinită ne-am amintit de cei care stau la temelia tuturor realizărilor noastre şi a vieţii pe care o trăim noi, eroii noştri. În ciuda tuturor necazurilor şi încercărilor, să avem curaj bărbătesc pe care să-l împrumutăm de la această oaste specială pusă spre paza noastră, a tuturor. Mulţi ani tuturor celor ce ostenesc astăzi în Armata Română!’, a spus ierarhul, anunță Agerpres.
Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului şi locţiitor de Episcop al Episcopiei Devei şi Hunedoarei, a participat luni la ceremonia organizată în faţa Cercului Militar din Sibiu pentru a sărbători Ziua Armatei Române. Ierarhul a săvârşit o slujbă de mulţumire şi de binecuvântare a militarilor care ostenesc necontenit pentru apărarea ţării, precum şi un parastas pentru toţi eroii şi soldaţii căzuţi pe câmpul de luptă

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Curajul „barbatesc” este superior celui „femeiesc” ? Mentalitatea unui inalt ierarh. Halal.