”foam pit-ul” din skate park-ul de la obor costă peste 160.000 de euro – instalația este unică în românia

Skaterii din Sibiu și cei care doresc să învețe acest sport vor avea o facilitate unică în România- un Foam Pit. Mai exact, o cuvă plină cu bureți în care pot ”ateriza” fără a se accidenta cei care învață sărituri noi. Investiția este una majoră, care ajunge la aproape 800 de mii de lei.

”Ca urmare a creşterii interesului populaţiei pentru practicarea skateboarding-ului, crearea unui Foam Pit care să permita absorbţia impactului în timp ce sportivii se antrenează pentru manevre aeriene complexe ar încuraja practicarea de către tineri a acestui sport în condiții de siguranță, realizarea acestei investiţii contribuind la îmbunătăţirea calităţii vieţii sportive a tineretului prin accesul la echipamente de ultimă tehnologie și oferirea
unui spaţiu adecvat și sigur pentru petrecerea timpului liber”, este motivarea pentru această investiție.

Primarul Astrid Fodor vorbea încă din luna i despre această facilitate: „Ca urmare a solicitării pe care tinerii utilizatori ai parcului mi-au transmis-o, vom amenaja o nouă instalație în skate park-ul de lângă Piața Obor: un foam pit, util și mai sigur pentru cei care învață sportul. Va fi singura instalație de acest tip din țară situată într-un spațiu deschis și cu acces liber. Serviciul de resort a încheiat contractul pentru documentația tehnico-economică, pasul următor după predarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic fiind contractarea lucrărilor de construcție propriu-zise.”

Skate park-ul a fost deschis publicului în mai 2019, având o suprafață de peste 10.000 de metri pătrați pe care s-au amenajat circuite pentru BMX, skateboard, role, trotinete și MTB-uri, fiind cel mai mare și mai modern din țară. În 2019 parcul a primit în medie pe zi aproximativ 200 de tineri. Chiar și în 2020, în perioadele în care a fost permisă funcționarea zonelor pentru sport, parcul a primit un număr constant de tineri care au venit aici pentru mișcare și sport.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu