update fără restricții la mall, hoteluri, iar școlile și grădinițele private nu se închid - guvernul recunoaște gafa

Pare greu de crezut, dar în hotărârea adoptată, vineri de Guvernul României pentru instituirea noilor restricții valabile de luni, 25 octombrie, sunt câteva inadvertențe. Aceasta nu include în varianta publicată în Monitorul Oficial, obligația de a prezenta certificatul verde la intrarea în centrele comerciale de tip Mall, sau în hoteluri. Mai mult școlile și grădinițele private, au fost ’’sărite’’ și ele de la interdicții.

UPDATE
Raed Arafat a explicat luni că între Hotărârea de Guvern emisă vineri și cea apărută în Monitorul Oficial, au apărut câteva inadvertențe. Acesta spune că ele vor fi reglementate imediat și că cel mai probabil, din 26 octombrie, accesul în centrele comerciale de tip Mall, va fi permis doar celor care au certificat de vaccinare sau pentru cei trecuți prin boală. DETALII AICI!

CITIȚI ȘI: FOTO – Liber la mall-urile din Sibiu pentru toată lumea – Guvernul a uitat să cuprindă reglementarea în noua hotărâre

ȘTIREA INIȚIALĂ
Secretarul de stat Raed Arafat, șeful DSU, a prezentat, vineri, noile restricții care urmau să intre în vigoare luni. Potrivit, acestuia, accesul în malluri urma să fie permis pe baza certificatului verde – care atestă că o persoană este vaccinată, a trecut prin boală în ultimele 180 de zile sau este testată negativ, anunță G4media.ro. Și pentru hoteluri urma să fie obligatoriu certificatul verde.
VEZI AICI LISTA COMPLETĂ CU RESTRICȚIILE INTRARE ÎN VIGOARE DE LUNI
Aceste măsuri au fost propuse de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, prin hotărârea 91, și validate apoi prin hotărâre de Guvern, după cum a anunțat și Raed Arafat.
Totuși, în hotărârea de Guvern publicată în Monitorul Oficial acestea nu mai apar.
Singura măsură care vizează mallurile este cea privind programul, între 5.00 și 21.00.
De asemenea și închiderea școlilor private, pe modelul celor de stat, a dispărut din hotărârea de Guvern. Totuși Executivul a anunțat luni, că va modifica hotărârea și va corecta aceste probleme.

foto – arhivă

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Gresit, mall-urile sunt asociate centrelor comerciale si prinse ca atare in hotarare. In legislatie nu apare nicaieri termenul juridic mall pt a identifica un agent econimic astfel ca sunt denumite centre comerciale.