record de izolare la nivel mondial. australienii au stat 262 de zile în carantină
Sursă foto: globalrcg.com

Australienii au doborât recordul deţinut de Buenos Aires (Argentina), de 234 de zile de carantină.  Din cauza lockdown-ul provocat de pandemia COVID-19 orașul Australian, Melbourne, a ieșit din izolare după 262 de zile.

 

Cea mai lungă perioadă de izolare din lume s-a încheiat joi, 21 octombrie, la Melbourne, Australia. Capitala statului Victoria a avut în timp 6 lockdown-uri din martie 2020, însumând 262 de zile de izolare (aproape nouă luni), depăşind – scrie presa australiană – recordul deţinut de Buenos Aires (Argentina), oraş „închis” timp de 234 de zile.

 

Pe măsură ce cazurile de COVID-19 continuă să crească în statul Victoria, rata de vaccinare cu două doze a ajuns la 70% la persoanele de peste 16 ani, pragul de la care urmează să înceapă ridicarea restricţiilor.

 

Pub-urile şi cafenelele pot avea 20 de clienţi complet vaccinaţi în interior şi 50 în aer liber, în timp ce frizerii pot permite intrarea a cinci clienţi. Măştile vor fi în continuare obligatorii atât în ​​interior, cât şi în exterior.

 

Australia şi-a abandonat abordarea COVID-zero şi îşi propune o strategie în care să trăiască cu virusul graţie unei rate mai mari de vaccinare.

Asta după ce ţara a fost zguduită de un al treilea val de infecţii, în sud-estul ţării, la mijlocul lunii iunie.

 

În ciuda valului creat de varianta Delta, Australia a înregistrat doar aproximativ 152.000 de cazuri şi 1.590 de decese, mult mai puţine decât multe ţări comparabile.

Ultima oră

Comentariul meu