zece ambasadori, printre care unul american, expulzați din turcia
Sursa Foto - Pixabay

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan, a declarat că ambasadorii a zece ţări, printre care și un ambasador american, vor fi declaraţi persona non grata, scrie Mediafax.

Zece ambasadori, inclusiv cei din Germania și Statele Unite, sunt la doar un pas de a fi numiți „persona non grata” după ce au cerut eliberarea activistului Osman Kavala.

Ambasadorii din 10 țări care au făcut apel la eliberarea activistului turc Osman Kavala urmează să fie declarați „persona non grata”, a declarat sâmbătă președintele turc Recep Tayyip Erdogan, potrivit Reuters.

„Am ordonat ministrului nostru de externe să-i declare pe acești 10 ambasadori persona non grata cât mai curând posibil”, a spus Erdogan.

Kavala se află în închisoare de la sfârșitul anului 2017. El este acuzat de finanțarea protestelor din 2013 și de implicare într-o lovitură de stat eșuată în 2016. Activistul neagă, însă, acuzațiile.

Kavala a fost achitat anul trecut de acuzațiile legate de proteste, însă hotărârea a fost anulată anul acesta și combinată cu acuzațiile dintr-un alt caz legat de tentativa de lovitură de stat.

Într-o declarație comună din 18 octombrie, ambasadorii Canadei, Danemarcei, Franței, Germaniei, Olandei, Norvegiei, Suediei, Finlandei, Noii Zeelande și Statelor Unite au solicitat o soluționare justă și rapidă a cazului Kavala.

Sursa – Mediafax.ro

Ultima oră

Comentariul meu