transagape ia măsuri drastice - ’’angajații care nu înțeleg că trebuie să se vaccineze vor primi job-uri pe măsura înțelegerii”

Transagape este una dintre firmele sibiene care cere explicit angajaților să se vaccineze contra covid 19. Patronul Vasile Presecan a dispus deja ca personalul nevaccinat să fie mutat pe posturi care nu presupun interacțiunea cu alți angajați sau cu clienții.

De mai bine de două săptămâni în interiorul Transagape se fac permutări de personal. Decizia mutării pe un post sau altul se face dacă respectivul angajat este vaccinat contra covid 19 sau nu. Decizia a fost luată de patronul Vasile Presecan, tocmai pentru a preveni răspândirea coronavirusului și prevenirea focarelor din interiorul fabricii de panificație. Informarea asupra celor mai recente schimbări a fost anunțată vineri seara.

transagape ia măsuri drastice - ’’angajații care nu înțeleg că trebuie să se vaccineze vor primi job-uri pe măsura înțelegerii”

”Cei nevaccinați și care lucrează în spații mici, alături de alți colegi, vor fi mutați pe alte departamente unde nu presupune atât de multă interacționare. Nu este normal ca de exemplu o vânzătoare să pretindă clienților purtarea măștii, dar ea să nu fie vaccinată. La fel, un șef de departament, care trebuie să dea exemplu. Trebuie să facem presiune pentru vaccinare, pentru că mai mult ca sigur vor urma restricții și în magazine. Anul trecut aproape că am fost la un pas să închidem magazinele din cauza virusului. Nu putem permite asta. Vaccinarea este singura soluție. Iar dintre angajații mei, cei care nu înțeleg că trebuie să se vaccineze, vor fi mutați pe alte posturi, conform puterii de înțelegere. Vor lucra fie undeva singuri sau la distanță foarte mare de colegi, fie în aer liber. Vrem să prevenim astfel focarele”, spune Vasile Presecan.transagape ia măsuri drastice - ’’angajații care nu înțeleg că trebuie să se vaccineze vor primi job-uri pe măsura înțelegerii”

Transagape are 470 de angajați. Dintre aceștia 75% sunt vaccinați anti covid. Vasile Presecan spune că urmează să se vaccineze cu doza trei.

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

21 Commentariu

  1. Asa ar trebui sa se actioneze in toate domeniile, si public si privat, la nivel de guvern si la nivelul fiecarei afaceri. Vrei sa faci parte din societate, te supui regulilor ei. Ai doar drepturi si nici o obligatie? Doar daca traiesti in codru sau intr-o realitate paralela.

    Romanilor li s-a acordat sansa sa faca de bunavoie ceea ce a facut tot restul lumii. N-a functionat in felul asta? Atunci va functiona cu pumnul in gura, oricum se pare ca asta e nivelul de intelegere al multora.

    1. Lele Alina, cum eu nu am pus pumnul in gura ta ca sa nu te vaccinez si nu am tras de nimeni sa nu se vaccineze asa sa faci si tu cu cei care nu se vaccineaza. Te rog sa iti vezi de tine, nu avem nevoie sa ne porti tu de grija.

    1. Din vina coronavirus domnisoara!! Nu noi nevaccinatii suntem de vina . . .,dar totusi daca atut te duc neuronii, atunci da, da vina pe noi.

  2. Dl.Presecan da dovada de spirit de raspundere,de grija pt. comunitate in primul rind care primeaza intereselor personale dupa cum se vede.Asa ar trebvui sa fie toti liderii „care se pretind ca ne conduc”.Multa sanatate si putere de munca sa poata conduce si pleiada de inconstienti.

    1. Da dovada de lacomie maxima, pe el il intereseaza sa nu se inchida magazinele, sa faca gologani multi, nu il intereseaza de angajati.

  3. Codul muncii si instanta de judecata vor spune altceva, dle Presecan. Vom vedea atunci pe unde scoti camasa. Pregateste banii pt procese!

    1. Dacă sunteți forțat să vă vaccinați pentru a vă păstra slujba, iată o modalitate de a gestiona această problemă: acceptare condiționată!

      Secretul este să NU refuzi ci să trimiți o scrisoare (e-mail) oficială companiei angajatoare după modelul următor:

      „Scriu cu privire la potențialul vaccin antiCovid și dorința mea de a fi pe deplin informat cu privire la TOATE chestiunile de ordin medical si juridic înainte de a continua. Aș fi foarte recunoscător dacă ați putea furniza următoarele informații, în conformitate cu cerințele legale:

      1. Mă puteți informa asupra statutului legal aprobat al vaccinului și dacă este experimental?

      2. Puteți furniza detalii și asigurări că vaccinul a fost testat complet, independent și riguros asupra grupurilor de control și rezultatele ulterioare ale acestor teste?

      3. Mă puteți sfătui în legătură cu întreaga listă a substanțelor conținute de vaccinul pe care urmează să îl primesc și dacă este toxic pentru organism?

      4. Puteți să mă informați pe deplin cu privire la toate reacțiile adverse asociate acestui vaccin?

      5. Puteți confirma, vă rog, că vaccinul pe care îl susțineți NU este o terapie experimentală mARN care poate afecta/modifica genele?

      6. Puteți confirma, vă rog, că nu voi fi sub nicio constrângere din partea voastră ca angajatori, în conformitate cu Codul de la Nürnberg?

      7. Puteți să mă informați cu privire la riscul posibil/probabil de deces, în nefericitul caz în care m-aș îmbolnăvi de Covid-19 și de asemenea probabilitatea de vindecare în caz că aș contracta virusul?

      8. Puteți să mă informați, dacă în caz de apariție a reacțiilor adverse, este responsabil producătorul vaccinului? În cazul în care producătorul nu este responsabil, compania la care sunt angajată în prezent va fi responsabilă/ răspunzătoare, având în vedere că la cererea acesteia am fost nevoită să fac vaccinul de pentru a-mi putea continua activitatea?

      Odată ce am primit în totalitate informațiile de mai sus și sunt convinsă că NU există nicio amenințare asupra sănătății mele, voi fi bucuros/ă să accept oferta dvs. de a primi tratamentul, dar cu anumite condiții – și anume că:

      1. Confirmați în scris că nu voi suferi în niciun fel.

      2. După acceptarea acestor cerințe, oferta va trebui semnată de un medic complet calificat, care își va asuma întreaga răspundere juridică și financiară pentru orice leziuni care îmi vor fi provocate sau pentru orice interacțiune a personalului autorizat în legătură cu aceste proceduri.

      3. În cazul în care ar trebui să refuz oferta de vaccinnare, vă rog să confirmați că acest lucru nu va compromite poziția mea și că nu voi suferi prejudicii și discriminări ca urmare a deciziei mele.”

      Dacă angajatorul NU POATE furniza aceste informații, NU înseamnă că dumneavoastră ați refuzat vaccinul.

    2. Rușine!!! Angajatul care până acum te-a slujit cu loialitate, acum te lepezi de el ca de un măr stricat. Nu aveti frica de Dumnezeu! Când de fapt, pentru angajații tăi ar trebui sa lupti cu minciuna si groaza din jur, ca un patron care are altă putere sa lupte cu statul decat un simplu angajat, evident dacă patronul nu este deja vandut corupției si statului corupt. Și ce pericol mare reprezintă angajatul care nu se vaccinează? Să îmbolnăvească pe un alt nevaccinat? Dar statul nu apără pe nevaccinați!!! Iar pentru cei vaccinati, un nevaccinat nu mai este un pericol, ca diar de aceea s-a vaccinat. Vedeți minciuna din toată mascarada asta? Atunci luați atitudine, fiecare acolo unde poate.

  4. @moderatorul de serviciu: trebuie ca esti vaccinat si iti tzatzaie curul de nu ai aprobat comentariul meu care suna asa: „tocmai ati pierdut un client, mult succes!”. Stai linistit, o sa iti mai tzatzaie pana anul viitor cel mult si pe urma o sa scapi de noi. O tiranie mare se bazeaza pe o multime de mici tirani obositi ca tine care isi inchipuie ca participa la mare bine comun.

  5. Tocmai ati pierdut un client fidel, dar sunt convins ca (mai) aveti destui. Multe succesuri, pe masura intelegerii!

  6. Bravo maestre.Urmeaza si concedieri daca nu se vacineaza…nu?O fi sau nu discriminare?Dispune oare patronul si de corpul angajatului?

    1. Oare ce o sa faca patronul daca angajatul nevaccinat si mutat il da in judecata? Avand in vedere ca nu exista inca lege pentru astfel de abordari, o sa plateasca pentru aceste decizii.

      1. Nu vânzătoarea pretinde purtarea măștii, ci legea. Nu are nici o legătură cu vaccinarea vânzătoarei. Înțeleg sperietura patronului dar sa faci pe dictatorul asupra vieții altora…. Ce ție nu-ți place altuia nu-i face. Totul se întoarce când te aștepți mai putin

        1. Nu, patronul nu e speriat. E doar spalat pe creier si face pe fuhrerul cu angajatii. Dar asta nu va ramanea asa!

    1. Dumnezeule, ce bravo ?! Nu vezi ce abuz face?! Nu imi vine sa cred, femeia aceasta tine cu barosanul asta.